Botrány! A legrangosabb európai sorozatból az utcára kerülhet a patinás csapat

2024. január 12. 11:47

A háttérben politikai csatározások és anyagi érdekek állhatnak. Kilakoltatás, költözés lehet az ügy vége.

2024. január 12. 11:47
null

Úgy tűnt: szép és jó minden. A szakmai előrelépést, folyamatos nemzetközi szereplést a biztos, hosszútávú anyagi háttér megteremtése követte, névadószponzor érkezett a klubhoz. Most mégis viharfelhők gyűlnek, s könnyen megeshet, hogy a vége fájdalmas lesz: a klubnak, a játékosoknak, a szurkolóknak és a városnak is.

Az elmúlt két idényben az Euroligában, futballban a Bajnokok-Ligájának megfelelő sorozatban is szerepelt szekszárdi női kosárlabdacsapat helyzete most bizonytalanná vált, miután – ahogy az Origo is beszámolt róla – a városi közgyűlés pénz kér az eddig térítésmentesen rendelkezésre bocsájtott sportcsarnok használatáért. Végleges összeg még nincs, de a lap úgy tudja, óránként mintegy 20 ezer forint lenne a bérleti díj. A pontos tarifáról és a feltételekről várhatóan január végén dönt a testület. Mindez drasztikus reakciót váltott ki a sportklub, a KSC vezetőiből. Az ügyvezető, szabó Gábor aláírásával nyílt levelet adtak ki, melynek értelmében elhagyják a várost.

Szekszárd Közgyűlése részéről klubunk felé mutatott, ellenségesnek tekinthető, munkánkat ellehetetlenítő lépések okán 

kénytelenek voltunk megkezdeni az előkészületeket a felnőtt csapatunk tevékenységének, hazai mérkőzéseinek más városba költöztetése érdekében. 

Ugyanis a képviselő-testületi ülésen született döntés a városi sportcsarnok használata vonatkozásában kilátástalan helyzetbe sodor bennünket” – áll a közleményben, amelyet itt olvashatnak teljes terjedelmében.

A klub hivatalos facebook-oldalán népharag zúdul a képviselő testület tagjaira. 

Ez egyszerűen nem normális! Az egyik legnagyobb értéket is sikerül elüldözni ebből a városból” 

– írja az egyik szekszárdi lakos.

Miskolcról, Pécsről  is kommenteltek, sőt még a legfőbb rivális, az éppen a szezon előtt a nemzetközi szerepléstől visszalépő, itthon szerényebb célokat kitűző, sokszoros bajnok Sopron egyik szimpatizánsa is aggodalmát fejezte ki.

Pfff azért ez vad... Soproniként, ellenfél szurkolójaként mondom, kitartást, sok sikert a kilábalásból. 

Tegye a kezét mindenki a szívére, ezt egy ilyen volumenű klub nem érdemli meg.

A női kosárlabda NB I A csoportban az 5. helyen álló Szekszárd szombaton a 2. pozíciót elfoglaló Győrt fogadja a – szövetség adatbankja értelmében – a Szekszárdi Szabadidőközpontban. 

Nyitókép: MTI/Ruprech Judit

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2024. január 12. 16:45
Közgyűlés a választások után 8-6 arányban az ellenzéki többségű volt még a polgármester +1 FIDESZ-KDNP szavazata mellett is 8-7. Egy képviselő a moslékos frakcióból kilépett, gyakorlatilag átállt, a polgármestert meg felmentették, így most 7-7 az állás. A csapat TARR KSC SZEKSZÁRD néven szerepel, mióta 2023 szeptemberében felvette a névadó szponzora nevét. Az ördög meg a részletekben és a politikai csatározásokban van.
ZombikaFoskoma
2024. január 12. 14:35
Lölő percenként húszezerrel gyarapodik.
rasdi1
2024. január 12. 13:52
Ha jól értem, van a csapatnak egy "névadó szponzora". Miután a csapat már "nem a városé", hanem a szponzoré, gondolja úgy a városvezetés, hogy ha a csapat megtagadta a várost, akkor fizessen az infrastruktúra használatáért. Vegye fel a csapat a város nevét, és a város lépjen be a szponzorok közé, az ingyenes pályahasználattal "természetben" fizetve meg a szponzori hozzájárulását.
Bell & Sebastian
2024. január 12. 13:33
kae-71! Ha még csak tervezet, egy szót nem szóltam. De amit idetálaltak, befejezett múltként adja elő a fizetendő bérleti díjat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!