Manchester City? Real Madrid? Liverpool? – nem, a Ferencváros a világ legjobbja!

2023. október 04. 12:01

A tabella nem hazudik, a magyar bajnok labdarúgócsapat mindenkit megelőz. Varga Barnabás Haaland nyomában van.

2023. október 04. 12:01
null

Érdekes statisztikára hívta fel a figyelmet a Metropol, amely megtudta, hogy jelenleg a Ferencváros a világ legjobb formában lévő labdarúgócsapata. A bajnoki címvédő, listavezető és nemzetközi színtéren a Konferencialigában érdekelt együttes annak ellenére produkál kiváló mutatókat, hogy a nyáron kezdődött szezonban már a harmadik vezetőedzője irányítja. Mint a lap írja, „Sokan féltették a Fradit, amikor a Sztanyiszlav Csercseszov kipenderítése után a futballcsapat élére kinevezett Máté Csabát egy hónapja leváltották Dejan Sztankovicsra. A magyar szakember irányításával szárnyaltak a zöld-fehérek (10 tétmérkőzésből egy vereség mellett 9-et megnyertek, közel 4-es meccsenkénti gólátlaggal), de a szerb utód sem okozott visszaesést. Eddig 5-ből 5 győzelem a Sztankovics-féle csapat mérlege, szintén imponáló gólkülönbséggel (19-2). Mindennek köszönhetően az utóbbi 10 tétmeccs alapján a Fradi a legjobb formában focizó klubcsapat az egész világon, beleértve az élvonalbeli, sőt a másod- és harmadosztályú gárdákat is!”

A futballstatisztikákkal foglalkozó,  mértékadó Transfermarkt adatai alapján az FTC mögött a Cristiano Ronaldo köré épülő szaúdi sztárcsapat, az Al-Naszr a második, a török Fenerbahce (a magyar válogatott védő, Szalai Attila korábbi csapata) pedig a harmadik – egyaránt 10/10 győzelemmel. Ilyen hibátlan mérleggel egyébként csak hat klub büszkélkedhet. És számunkra ugyancsak büszkeség, hogy van még egy magyaros érdekeltségű klub a legjobbak között, a Komáromi FC. A hajdani 44-szeres magyar válogatott támadó, Vincze István szakmai igazgató és a felvidéki magyar edző, Radványi Miklós dirigálta Lilák a szlovák másodosztály éllovasaként menetelnek a feljutás felé.

A Ferencváros elképesztő formájára jellemző, hogy már háromszor rámolt be 6 gólt az ellenfelek hálójába az NB I-ben, amelyet úgy is vezet, hogy decemberben pótolja a Mezőkövesd elleni elhalasztott mérkőzését. Talán az is a Fradi malmára hajtja a vizet, hogy ráállt a heti két mérkőzéses ritmusra, és játékban van. 17 fellépésnél tart a gárda. Csütörtökön jön az eddigi egyik legnagyobb erőpróba, az olasz Fiorentina vendége lesz Dejan Sztankovics csapata a Konferencialigában.

Ezt is ajánljuk a témában

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, a magyar válogatottban is első számú csatárrá előrelépett Varga Barnabás produkciója nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő. Az előző szezonban még paksi színekben gólkirályi címet szerzett 28 esztendős támadó a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) összegzése szerint 2023 január 1. és szeptember 30. között a második legeredményesebb férfi élvonalbeli, illetve válogatott labdarúgó, aki összesen 36 gólt szerzett ebben az periódusban. A Szentpéterfáról indult, az FTC-ben kiváló mutatóval rendelkező (16 meccs/16 gól) gólvágó olyan világklasszisokat előz meg, mint az argentin nemzeti csapattal világbajnoki aranyérmet nyert Lionel Messi (26 gól), vagy épp a nyári transzferidőszakban a Totthenhamtől a Bayern Münchenbe igazolt angol Harry Kane (33 gól), de a PSG francia szupersztárja, Kylian Mbappé is ugyanennyiszer talált be.

Varga Barnabásnál mindössze a Manchester City norvég válogatott támadója, Erling Haaland jobb, 37-szer volt eredményes ebben a naptári évben. Haaland és Varga mögött közvetlenül a portugál válogatottban és a szaúdi bajnokságban játszó Cristiano Ronaldo, illetve a brazil Fluminense argentin támadója, Germán Cano áll egyformán 35-35 találattal.

VARGA Barnabás
Budapest, 2023. június 20. A gólszerző Varga Barnabást (b2) ünneplik csapattársai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. június 20-án. MTI/Hegedüs Róbert

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jajdejónekünk
2023. október 04. 19:52
A Lenin is megmondta hogy a foci az élet mákonya. Ezzel próbálja a Orbán a jobbágyait elkábítani, hogy föl ne lázadjanak a szörnyű elnyomás ellen. De pedig a népharag kíméletlenül el fogja söpörni. Mint legutóbb is a választásokon. Meg előtte. Meg előtte is.
Akitlosz
2023. október 04. 19:29
A Ferencváros a Ferencváros legjobbja. Ott is csak úgy, hogy külföldieket importál, akik nem vehetik el a ferencvárosiak munkáját.
kizokkentido
2023. október 04. 16:40
Biztosan jó képet raktak ki?
zakar zoltán béla
2023. október 04. 16:30
Nem magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!