Antonio Conte kiakadt: Kezdek mindent érteni, óriási a szakadék!

2021. november 26. 16:12

A csütörtöki európai kupanap egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy a harmadik számú sorozatban a Tottenham kikapott az addig még pontot sem szerző NK Mura otthonában.

2021. november 26. 16:12
null
Vámos Tamás

„Mágikus maribori éjszaka!” – a mérkőzés kommentátora csak ennyit tudott a levegőbe üvölteni csütörtök este úgy háromnegyed kilenc tájban, amikor is a Nardin Mulahusejnovic helyére a mérkőzés 62. percében beálló Amadej Marosa a hosszabbítás negyedik percében a becsúszó Tottenham-védők között Pierluigi Gollini kapujába talált, és ezzel a „mennybe lőtte” a Murát. A szlovén együttesnek ugyan az Európa Konferencia Liga G-csoportjában a továbbjutásra már nem volt esélye, de legalább - káprázatos forgatókönyvet követően – szépen búcsúzott a közönségétől.

Ante Simundza együttese ugyanis már a 11. percben egy káprázatos bombával megszerezte a vezetést, a magyar fülnek kellemesen csengő, ám muraszombati születésű Tomi Horvát jóvoltából, aki akárcsak a bajnokságban, a harmadik számú európai kupaküzdelemben is az első gólját szerezte. Ám még akkor sem gondolták az angolok, hogy a maribori kirándulásnak csúnya vége lehet, amikor a mérkőzés 32. percében az ütemtelenül és felelőtlenül becsúszó Ryan Sessegnon jogosan megkapta a második sárga lapját, és a portugál António Nobre kiállította őt.

A második játékrész elején a Tottenham történelmének első olasz szakvezetője, Antonio Conte érezhette, hogy meleg a pite,

hiszen az 54. percben négyes (!) cserére szánta el magát. A találkozó 71. percében azonban – szokás szerint - Harry Kane rázta meg magát, és a két csapat londoni mérkőzésén háromszor is eredményes támadó ezúttal egy szép egyéni akció végén egyenlített. Ezek után óriási offenzívába kezdtek az angolok, ám minden helyzetet kihagytak, és ahogy lenni szokott, a mérkőzés utolsó támadása végén jött a feketeleves, egy újabb hazai gól és a váratlan vereség.

Harry Kane ezúttal is megtette a magáét Fotó: MTI/EPA Will Oliver (archív)
Harry Kane ezúttal is megtette a magáét Fotó: MTI/EPA Will Oliver (archív)

Nem véletlen, hogy a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a november 2-án kinevezett Conte – aki korábban már dolgozott az angol élvonalban, a Chelsea szakvezetőjeként, ráadásul a 2016-os Eb-n az olasz válogatottat irányította - valósággal őrjöngött:

- Kezdem megérteni, hogy miért is hívtak ide, és hogy a helyzet egyáltalán nem egyszerű.

Be kell látnunk, a Tottenham jelenleg nem képvisel túlságosan magas szintet,

a Premier League élcsapatai és köztünk óriási szakadék tátong. A feladatunk egyértelmű: ezt a hatalmas különbséget belátható időn csökkentenünk kell, illetve muszáj eltüntetnünk. Ehhez elsősorban időre és még több türelemre lesz szükség. Lehet, hogy a közös utunk nem olyan hosszú lesz, mint azt előzetesen elterveztük, de én egyáltalán nem félek: muszáj lesz végigjárnunk azt a szűk ösvényt, amelyet a sors kijelölt számunkra. Ennek eléréséhez rengeteget kell dolgoznunk, de még egyszer hangsúlyozom, nem félünk, hiszen a játékosaimmal együtt óriási munkavágy buzog bennünk!

A Tottenhamnak muszáj lesz összekapnia magát, hiszen az Európa Konferencia Liga utolsó fordulójában a G-csoport listavezetőjét, a már továbbjutó Rennes-t fogadja. Ha elmarad a hazai győzelem, akár még az angolok életben maradása is veszélybe kerülhet!

Nyitókép: Olaszország szövetségi kapitányaként mennyivel könnyebb volt! Fotó: MTI/EPA Robert Ghement

      

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fenrir
2021. november 28. 23:02
"a magyar fülnek kellemesen csengő, ám muraszombati születésű" ja, már majdnem azt hittem hogy annak valami köze van Magyarországhoz. "Ha elmarad a hazai győzelem, akár még az angolok életben maradása is veszélybe kerülhet!" Húha...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!