Van, aki költözik, van, aki utazik ősszel

2022. október 3. 0:00

Sokan kényszerültek a gazdasági változások és a megemelkedett árak miatt kisebb méretű és fogyasztású albérletbe vagy lakásba költözni. Viszont az őszi időszak nemcsak róluk szól, hanem azokról is, akik mögött egy hosszú és fárasztó nyári szezon van, hiszen például a vendéglátósok többnyire ősszel nyaralnak, mert májustól szeptember elejéig rengeteg a munka.

Sokan váltanak kisebb lakásra

költöztetés Budapest szívében vagy az egész régióban egy 60-80 nm2-es lakás esetében kevesebb, mint egy napot vesz csak igénybe, ha beleszámítjuk a dobozolást és a fóliázást.

Hasznos tippek költözéskor:

Így (ne) csomagoljunk:

  • Hagyjuk a ruhákat a vállfákon, és tegyünk rájuk egy nagy szemeteszsákot - így az új lakásban csak le kell szedni a szemeteszsákot és már akaszthatjuk is be őket a szekrénybe.

  • Fiókos szekrény esetében ne pakoljunk ki a fiókokból, helyette csak vegyük ki őket a holmikkal együtt a szekrényből és tekerjük körbe fóliával - ezzel is megkönnyítjük később a kipakolást.
  • Ha nem akarunk feleslegesen költöztető dobozokra költeni, kérjünk dobozt a sarki közértből vagy valamelyik vegyeskereskedéstől, hiszen nekik mindig van rengeteg felesleges dobozuk.
  • Fontos: ne dobjuk el a fóliákat és a dobozokat, hiszen jó hasznát vehetjük a következő költöztetés alkalmával, illetve a fóliáknak egy higiéniai festés során is nagy hasznát tudjuk venni.

Címkézzünk!!

  • Lehet ma már kapni olyan címkenyomtató készüléket, amellyel villámgyorsan fel lehet matricázni a dobozokra, hogy mi van bennük. Ez nemcsak az átlagemberek költözése során praktikus, hanem például egy labor vagy kiállítás költöztetése során is rendkívül hasznos.
  • Igyekezzünk egy dobozba egy féle holmit pakolni, hiszen egyszerűbb úgy kipakolni majd, ha látjuk a doboz címkéjén, hogy “konyha - poharak”, “konyha - tányérok”, stb.
  • Ha mégis egy dobozba több féle holmit kényszerülünk tenni, mindenképpen nyomtassuk rá a címkére, hogy pontosan mit tartalmaz az adott doboz, különben könnyen elveszíthetünk valamit a költözés után és lehet, hogy csak évek múlva kerül elő egy rég keresett tárgy.
  • Ha nagyon professzionálisan akarunk lenni, adjunk színkódokat a címkékre, így egyből látni fogjuk, hogy például a kék a konyhás doboz, a zöld a fürdőszobás doboz, a piros pedig a nappalis doboz.

Van, aki most mehet el végre nyaralni

Irány Mauritius!

Egy végig dolgozott nyár után van, aki a szeptemberi-októberi időszakot inkább az Indiai-óceán környékén, egy trópusi szigeten tölti. Nem ritka emiatt az, hogy sokan ilyenkor például a Mauritius nyaralási lehetőségeket böngészik, hiszen ki ne cserélné le - ha csak 1-2 hétre is - az esős őszt egy napsütéses tengerpartra?

Az utószezon mindig olcsóbb is egy kicsit mind a repülőjegyek, mind a szállások tekintetében, így a nyári rengeteg munka gyümölcse talán így még édesebb. Ha sikerül lecsapni egy kiváló ár-érték arányú Mauritius nyaralási csomagra, akkor garantáltan felejthetetlen élményekben lesz részünk, hiszen a geológiai és természeti látványosságoktól garantáltan eláll majd a lélegzetünk.

A csodaszép erdők, vízesések és korallzátonyok biztosan segítenek majd kijönni egy kicsit a mókuskerékből, pléne akkor, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy látunk néhány óriásteknőst is.

Ki vigyáz a házra, míg nyaralunk? - Riasztó távfelügyelet

Ma már számos lehetőség közül tudunk választani, ha az otthonunk biztonságáról van szó. Egy nyaralás előtt - pláne ha olyan helyen lakunk - érdemes lehet kérni a riasztó távfelügyelet szolgáltatást, amely minimálisra csökkenti az illetéktelen betolakodók próbálkozásait.

Természetesen számos okosvilágítási vagy kültéri-beltéri riasztórendszer szolgáltatást lehet már kérni, viszont kevés olyan hatékony módszer van a betörők ellen, mint a 24 órás távfelügyelettel egybekötött vagyonvédelmi rendszer.

Ez azért biztosabb módszer, mert ha beérkezik valamilyen jelzés  a távfelügyeleti központhoz (riasztás, akkumulátor probléma, tűz, stb.), a 0-24 órában dolgozó diszpécser azonnal tudja küldeni a helyszínre a járőröket, a tűzoltókat vagy a szerelőket - akire épp szükség van.

Külföldön is védjük az adatainkat VPN segítségével

Ma már számos olyan magyar VPN szolgáltatás érhető el, amelyet szinte szerte a világon - kivétel Kína - tudunk használni, hogy ne tudja egyik IT cég sem elérni a böngészési adatainkat.

Nemcsak a biztonságos külföldi és belföldi böngészést segítik elő a különféle magyar VPN szolgáltatók, hanem olyan tartalmakat is elérhetővé tesznek, amelyeket az adott országban - kivétel Kína - nem tudnánk megnézni.

Ezért választja rengeteg turista a különféle VPN szolgáltatásokat, hiszen így be tudják manuálisan állítani az országot és a nyelvet, ahonnan elérhetőek azok a tartalmak, amelyek egyébként nem tekinthetőek meg egyes országokban.

Érdemes emiatt az utazás előtt némi időt szánni a számunkra megfelelő magyar VPN szolgáltatás kiválasztására, hiszen így nyaralás során nem ér majd minket meglepetés, ha internetezni szeretnénk.

 

(X)

Fotó: elements.envato.com