Vargáék szerint vége a válságnak

2012. április 08. 11:15

2012 első három hónapjában 11 százalékkal több bort adott el a tavalyihoz képest a Varga pincészet, a hazai növekedés 6 százalékos. Varga Péter szerint a húsvéti fogyasztás növekedése a válság végét jelenti, hiszen tavaly észre sem lehetett venni a boreladásokon, hogy közeledik az ünnep.

2012. április 08. 11:15

Az idei év első három hónapjában 11 százalékkal több bort adott el az ország legnagyobb forgalmát bonyolító pincészete. Ez mintegy 3 millió palackos értékesítést jelent az első negyedévre nézve - írja a Varga Pincészet fogyasztási szokásokat vizsgáló megfigyelésére támaszkodva a Bor és piac. A badacsonyörsi borászat szerint az átlagos havi fogyasztásnak nagyjából a duplája figyelhet meg húsvétkor - a decemberi időszak után általában húsvétkor fogy a legtöbb bor, az éves értékesítés 10-10 százaléka fogy el ilyenkor.

Varga Péter szerint ez bizakodása ad okot a jövőre nézve: „Úgy tűnik, vége a válságnak. Az előző években alig vettük észre, hogy közeledik a húsvét, most pedig nem győzzük kielégíteni az igényeket. Kereskedelmi partnereink a válság előtti éveket idéző forgalomra készülnek. A bizalomra okot adnak a tavalyi év vége kedvező tendenciái, de különösen a palackos borok értékesítésének idei első negyedévi növekedése.”

Vargáéknál az export teszi ki az eladások túlnyomó részét, de a hazai növekedés 6 százalékkal nőtt. Az első negyedévi értékesítés megközelítette a hárommillió palackot, így igen csak kedvező esztendő elé nézhet a pincészet, jóval 12 millió palackon túli eladással kalkulálva - áll a Bor és piac hírében.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunmohikan
2012. április 11. 00:38
remek üzletember Varga úr! Pár borát kóstoltam, de mind csalódást okozott. Szerintem pont ez a fajta üzletpolitika az, ami tönkreteszi ( illetve tenné ) a magyar borászatot. Pár ismerősöm, akik az édes pancsoltakat szeretik, azok dicsérik. nem vagyok borász, s kevest tudok a borról még, úgyhogy lehet hogy tévedek. javítsatok ki...
hunmohikan
2012. április 10. 13:36
nyílván csak városi legenda. Egyébként meg, ha már írtál ide Bálint, nem rosszindulatból írtam fentebb. De a magyar borkultúráért sokat tehetnétek, ha abban az árkategóriában, amiben forgalmazzátok a termékeiteket, egy kiegyensúlyozott mínőség jelen lenne boraitokban.
varga_balint
2012. április 09. 19:10
Ezt a gumiarábikum témád kifejtenéd bővebben? Érdekelne! :-)
RAMBO
2012. április 09. 15:04
Inkább az történik, hogy az emberek már nem képesek megfizetni a jobbat, ezért az olcsó vargabort vásárolják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!