Brutális légicsapás érte Libanont: az izraeli légierő szétbombázta a Hezbollah állásait

2024. szeptember 20. 07:09

Izrael a támadás során több mint 100 célpontot semmisített meg.

2024. szeptember 20. 07:09
null

Nyitókép: ERWIN SCHERIAU / APA / AFP) / Austria OUT

Az izraeli légierő több mint 100 rakétaindító és tüzérségi pozíciót bombázott le Libanonban, célba véve a Hezbollah iszlamista szervezethez köthető objektumokat – számolt be a Times of Israel. A támadás az elmúlt időszakban az izraeli légierő egyik legnagyobb szabású akciója volt, amelynek során

mintegy 1000 indítócső megsemmisítéséről számoltak be.

Izrael a támadás során további célpontokat, köztük lőszerraktárakat és parancsnoki központokat is megsemmisített. A csapásokat követően az izraeli hadsereg figyelmeztette több észak-izraeli település lakóit, hogy készüljenek fel a Hezbollah esetleges válaszcsapására, és vonuljanak óvóhelyek közelébe.

Füst és tűz száll fel a dél-libanoni Mahmoudiyeh határ menti falut ért izraeli csapás helyszínéről 2024. szeptember 19-én. Forrás: Rabih DAHER / AFP)

Elemzők szerint fennáll a lehetőség, hogy Izrael hamarosan szárazföldi inváziót is indíthat Libanon ellen.

 A mostani támadás, valamint a Hezbollah egyes egységeit megbénító szabotázsakciók arra utalnak, hogy egy katonai invázió előkészületei zajlanak.

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintaj-2
2024. szeptember 20. 09:41 Szerkesztve
A csipogók bevetése azt is bizonyítja, hogy Izrael a világ legalattomosabb terrorista állama?! A jövőben biztonságosan használható bármely akkumulátoros telekommunikációs kütyü?
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 09:26
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­­ ­­s­­z­e­­­x­­i­­ ­­­p­­u­n­c­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Osztap_Bender
2024. szeptember 20. 09:23
az izraeli légierő szétbombázta a Hezbollah állásait A terrorista gyilkos Izrael megtámadott egy független államot, Libanont. Nemde elvtársak?
2024. szeptember 20. 09:12 Szerkesztve
Z. Hajrá Izrael!!! Nemzeti jobboldali Netanjahú!!! 🇮🇱🇭🇺 Pusztítsátok az iszlamista terroristák, fehér, keresztény, zsidó, "hitetlen" emberek tömeggyilkosait!!! 💯❗👏
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!