Egyetért Meloni a magyarokkal, nem ússzák meg az olimpia döntéshozói a bokszbotrányt

2024. augusztus 03. 13:03

Az olasz lap szerint a politikus olyan lépést tett, amely nemcsak az olasz sportolók védelmére irányul, hanem a kormány politikai stratégiájának is szerves része.

2024. augusztus 03. 13:03
null

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Tegnap Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke találkozott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével, hogy személyesen tolmácsolja az olasz kormány aggodalmait Angela Carini ökölvívó bánásmódjával kapcsolatban – írta meg a La Repubblica.

A baloldali lap ugyanakkor hozzátette: miután Meloni nem támogatta Ursula von der Leyen újraválasztását, most a sport nemzetközi szabályait is megkérdőjelezni látszik.

Orbán Viktor kormánya szintén csatlakozott a Khelif elleni tiltakozáshoz

A La Repubblica cikkírói szerint mindez Meloni részéről egy ügyes politikai manőver, amely eltereli a figyelmet Olaszország nehézségeiről az Európai Unióban. De a lap szerint a jelenlegi politikai klímában ez a stratégia arra is szolgálhat, hogy 

megerősítse a nemzeti identitást és összekovácsolja a jobboldali szavazókat egy közös ügy körül.

A vita középpontjában az algériai sportoló, Imane Khelif áll, aki ellen Carini a mérkőzésen alulmaradt.

Az olasz lap felidézi azt is: az ügy nemcsak Olaszországban váltott ki visszhangot, hanem Magyarországon is, ahol Orbán Viktor kormánya szintén csatlakozott a Khelif elleni tiltakozáshoz. A vita így nemcsak a sport, hanem a nemzetközi politika színterén is újabb feszültségeket generált. A lap szerint tehát Meloni mostani fellépése tehát nemcsak az olasz sportolók védelmére irányul, hanem a kormány politikai stratégiájának is szerves része, amely az olasz nemzet büszkeségének és szuverenitásának megőrzésére helyezi a hangsúlyt.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valerian-0
2024. augusztus 03. 17:12
A ballibbantak hajlamosak mindent is belelátni a legegyszerûbb döntésbe is. Úgy kimosakodásképpen. A viilág normális része azért hozza meg a döntéseit, hogy elõre vigye vele a világot. A globalista sátánok pedig mindent megtesznek azért, hogy minden eddig épített értéket leromboljanak. Most nem akarok itt azzal jönni, hogy a Szent Biblia utolsó kötetében (Jelenések könyve) ez meg van írva, mert sok itt a hitetlen. De az biztos, hogy ennek amit ezek a senkiházi barmok csinálnak, annak egyszer véget vet, ha más nem is, de a sors és a természet törvényei.
bagira002
2024. augusztus 03. 15:37
,,megerősítse a nemzeti identitást és összekovácsolja a jobboldali szavazókat egy közös ügy körül,,
csapláros
2024. augusztus 03. 15:32 Szerkesztve
v4nmeeg1p3psid 2024. augusztus 03. 14:16 • ..."Az meg külön vicces, hogy Szilvay minap még arról cikkezett itt a csicskalángos kapcsán, hogy nők férfi edzésre járnak, mert önvédelem, stb. "... Valami bajod van, az ÖNVÉDELEMRE járó nőkkel ??? Az meg, hogy a hímringyó a maga férfi csontozatával és izmaival nem szájon, de ORRBA baszta kiscsajt, mégiscsak egy ókori római gladiátorjátékká aljasította le ezt a meccset, holott olimpia akkor is volt, mégpedig 393-ig. Legközelebb majd egy kenguruval, vagy egy cirkuszi medvével lesznek össze eresztve a csajok, nemde bár...Jó lesz az úgy is, az elfogadás, a másság és a nyitott társadalom szellemiségének... Kac-kac... mint a szaros Szajna... Az orrba baszások során sajna az a veszély, hogy egy szilánk felkerül az agyüregbe, ahonnan azután műtét kell az eltávolításához...
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 03. 15:32
»somatic335 - Legyetek bátorak 2024. augusztus 03. 15:28 az ország gazdasági vagy egéb állapotáról már hazudni sem tudnak értelmeset?« És hétfőn lemond a kormány és Tóni elmenekül a magángépén! Hööhö..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!