Benjámín Netanjáhú üzent „Irán gonosz tengelyének”

2024. augusztus 04. 18:24

Óva intette a perzsa államot attól, hogy megtámadja Izraelt.

2024. augusztus 04. 18:24

Nyitókép: EMMANUEL DUNAND / AFP

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap óva intette „Irán gonosz tengelyét” attól, hogy megtámadja Izraelt.

Izrael Állam többfrontos háborút vív „Irán gonosz tengelyével” – hangsúlyozta Netanjahu az izraeli kabinet heti ülésének kezdetén hozzátéve, hogy a hadsereg 

készen áll minden forgatókönyvre”.

„Ismételten azt mondom ellenségeinknek, hogy válaszolni fogunk és nagy árat fizettetünk bármiféle ellenünk irányuló agresszióért, bármely zugból is érkezzék” – emelte ki.

Az iráni Forradalmi Gárda megtorlással fenyegetőzött

A térségben tovább fokozódott a feszültség, miután célzott műveletben megölték a libanoni Hezbollah fegyveres mozgalom egyik parancsnokát, Fuad Sukrt Bejrútban, illetve Iszmail Haníje Hamász-vezetőt Teheránban. Irán, a Hamász palesztin iszlamista szervezet és szövetségese, a libanoni Hezbollah Izraelt vádolja a Haníje elleni merénylettel. Sukr megölését Izrael elismerte

Az iráni Forradalmi Gárda szombaton figyelmeztetett, hogy a teheráni vezetéssel szövetséges közel-keleti milíciák is részt fognak venni az Izrael elleni megtorlásban.

A jordán külügyminiszter Iránba látogatott

A nap folyamán Ajmán Szafadi jordániai külügyminiszter iráni hivatali partnerével, Ali Bagheri Kánival tárgyalt Teheránban a közel-keleti helyzet lehetséges elmérgesedéséről. Legutóbb több mint húsz éve járt magas rangú jordániai tisztségviselő hivatalos látogatáson Iránban.

Szafadi a találkozón hangsúlyozta: 

a térségbéli feszültség feloldása csakis a Gázai övezeti háború lezárásával lehetséges.

 A jordániai külügyminiszter újfent elítélte Haníje meggyilkolását, mondván, ez újabb lépés az eszkalációban. Egyben nyugalomra intett, hozzátéve, hogy egy regionális háború „mindenki számára pusztító hatással járna”.

Az ammáni külügyminisztérium tájékoztatása szerint Szafadi azért utazott Teheránba, hogy „megvitassa iráni illetékesekkel a bilaterális, regionális, illetve nemzetközi kérdéseket”, ezen felül, hogy átadja II. Abdalláh jordániai király Maszúd Peszeskján új iráni elnök küldött üzenetét „a regionális helyzetről és a kétoldalú viszonyról”.

Nem sokkal korábban II. Abdalláh Emmanuel Macron fancia elnökkel folytatott telefonbeszélgetésében felszólított arra, hogy elejét kell venni a „további felfordulásnak– a Közel-Keleten. Az uralkodó hangsúlyozta, hogy „véget kell vetni Izrael egyoldalú akcióinak, amelyek az erőszakot szítják”.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. augusztus 04. 22:42
"nagy árat fizettetünk". Kivel? Az amikkal? Máris ofaküldték a fél flottát.
victory
2024. augusztus 04. 20:39
Ő meg izraeli zászlónak öltözött. De béna divat.
Aerion
2024. augusztus 04. 20:29
Pelso j. Nagyon valószínűtlen, hogy a Irán konkrétan lépne valamit. A környéken amcsi, brit, francia légvédelem is van, nullára radíroznák a perzsa légi erejét. ------------- Nincs olyan, hogy brit és francia légvédelem. És különösen nincs a Közel-Keleten, ha még a saját országukat se képesek megvédeni. USA légvédelem van. Meg USA támadó légierő. Csak ha itt háború tör ki, és abba az USA légierő bekapcsolódik, és az Irán létezését fenyegeti, Oroszország azt nem fogja hagyni. De ezt képtelen vagy felfogni a mosott rabszolga agyaddal. Ez a te világod végét jelenti, mert a győztesek az utolsó darabot is fel felkutatják a fajtádból még évtizedek múltán is, mint a nácikat. Csak kevésbé lesznek könyörületesek.
Aerion
2024. augusztus 04. 20:23
Izrael ugyanúgy nem nyerhet háborút a muszlim világ ellen, ahogy az ukrán náciállam se, Oroszország ellen. Izrael Állam létrehozása eleve egy téves koncepcióra épült, a működtetése pedig megpecsételte a sorsát. Izrael Állam meg fog szűnni. Nemhogy a Harmadik Templom nem épül fel, a zsidó állam végével maga a zsidó megsemmisülése fenyeget. Ez utóbbit semmiféleképpen nem hagyhatjuk. A moslék, és különösen a zsidómoslék elleni háborúban a z s i d ó segítsége nélkülözhetetlen. Egyenesre kell kalapálni azt, ami görbe. Ehhez az ellenség szívére kell célozni. És lőni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!