Az ukrán vezető állítja: Brüsszel teljesen megérti Kijevet, hogy leállították az orosz gázolajtranzitot

2024. augusztus 01. 10:38

Denisz Smihal szerint az olajtranzit leállítása nem jelent veszélyt.

2024. augusztus 01. 10:38
null

A nyitókép illusztráció. Fotó: MIKHAIL MORDASOV / AFP

Az ukrajnai háborús gyorshírek között ír a Guardian a „Lukoil olajtranzit” ügyről, a brit lap azt írja, hogy az ukrán szankciók, amelyek megtiltják az olaj tranzitját az orosz Lukoil termelőtől, nem jelentenek veszélyt Szlovákia energiabiztonságára.

A szankciók feloldása nem volt vita tárgya, és Kijevet az EU teljesen megérti az ügyben”

 – mondta Denisz Smihal ukrán miniszterelnök. 

Robert Fico, Szlovákia miniszterelnöke kijelentette, hogy országa leállítja Ukrajna gázolajellátását, hacsak nem állítja helyre a Lukoil olajáramlását a területén átmenő vezetéken keresztül. Szlovákia és Magyarország együtt szállítja Ukrajna gázolajának mintegy tíz százalékát. 

Szlovákia a megbízható partnerünk, akitől nem várunk zsarolást vagy fenyegetést” 

– mondta Smihal. 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigfater73
2024. augusztus 02. 09:49
A baj az, hogy szopógép főnökasszony zselének az események tükrében, utasítást adhat Magyar o. megszállására is!
2024. augusztus 01. 17:26 Szerkesztve
Ha Brüsszel teljesen megérti a jogsértő és szerződésszegő módon EU-tagállamokat zsaroló és gazdaságát veszélyeztető, közben pedig az EU-ba igyekvő Kijevet, aminek az lenne a dolga, hogy az EU-tagállamok érdekét képviselje, megvédje azokat ettől és a társulási szerződést betartassa Ukrajnával, akkor mi meg teljesen megértjük az oroszokat. Ha Brüsszelhez nem fordulhatunk ilyen esetben, mert az egy EU-n kívüli országot támogat EU-tagállamokkal szemben, és mert a zsarolót és jogsértőt támogatja a megkárosítottal és áldozattal szemben, akkor kihez forduljunk megoldásért? Az oroszokhoz?
alexandrosz-2
2024. augusztus 01. 17:11
Miközben a cuckoldkonzi zsidó kohn itt a mandineren is csak hazudozik, hogy lehiggassza a látványos semmittevésen és csicskaságon felindult jobber bázist, azért rögzíteném, hogy a mai napig szabadon ömlik a magyarok pénzén az áram, a gáz, az olaj, az üzemanyag, a gyógyszer, kötszer, feldolgozotr élelmiszer a magyargyilkos hoholokhoz. A hohol gyilkosokat gyógyitja az amúgy is tündökletes magyar egészségügy, a honvédség hohol gyilkosokat képez ki. Sirok folyamatos üzemben, éjjel nappal ontja a gyalogsági lőszert, nyilván nem a kukába. Mindezért cserébe kapunk aljasságot, gyűlöletet és napi tizezernyi magyargyűlölő hohol patkányt. Évek óta. Mert ilyen a zsidó hála. Rohadj meg vétótlan geci orbán, hogy basznád meg sunyi szar zsidócsicskaként a redvás kurva anyádat!
Macskabarát
2024. augusztus 01. 16:05
Ezek tényleg nem normálisak. Leállítják az olaj szállítást, de nem várják, hogy a csökkenő beszerzés lehetőségét megfúró intézkedésük ellenére a szlovákok tovább szállítják a feldolgozott termékeket? Mégis mi van a fejükben. Bunkók, de azt várják, hogy mások gentlemanként viselkegjen velük. Miért is, mert azok olyanok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!