Visszaszólt Kína az őt kritizáló NATO-nak

2024. július 12. 13:53

Háború és béke, interkontinentális változat.

2024. július 12. 13:53
null

Nyitókép: Mandiner-archív
 

Vang Ji kínai külügyminiszter szerint „alaptalan vád”, hogy Peking segíti Oroszországot az ukrajnai háborúban. 

Egyúttal figyelmeztette a nyugatiakat, hogy ne fokozzák a konfrontációt.

A kínai külügyminiszter erről holland kollégájának beszélt telefonon, miután a washingtoni NATO-csúcson deklarációt fogadtak el, benne Kínát Moszkva támogatójaként megnevezve. A NATO felszólította Kínát, hogy függessze fel minden anyagi és politikai támogatását Moszkva irányában.

Amerikai számítások szerint az orosz gépbehozatal 70 százaléka és a mikroelektronikai behozatal 90 százaléka Kínából származik. Kínát rosszindulatú kiber- és hibrid hadviseléssel, dezinformációval is megvádolták.

Vang Ji szerint „Kínának teljességgel elfogadhatatlanok” ezek a vádak,

 és Peking mindig is a „béke és stabilitás” ereje volt.

A kínai külügyminiszter szerint Kína eltérő politikai rendszere és értékrendje nem ok arra, hogy „a NATO konfrontációt szítson Kínával”, és szerinte a NATO „maradjon a határain belül”.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2024. július 12. 21:26
"Amerikai számítások szerint az orosz gépbehozatal 70 százaléka és a mikroelektronikai behozatal 90 százaléka Kínából származik. " Közük? Ha már a hülye német gépipar nagyot hasal a szankciókon, csoda, hogy a muszkák kínai gépeket vesznek nyugati helyett? Kína jól megválaszolta, szép diplomáciai csomagolásban, hogy kinyalhatják...
connorj
2024. július 12. 19:45
m.youtube.com/watch?v=z-kQxgx0EhI
connorj
2024. július 12. 19:45
m.youtube.com/watch?v=_n0Tv3tqtyM
connorj
2024. július 12. 19:45
youtu.be/Bz6sIuZI_BM?si=QnWClazHVYnuvt8s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!