Párizs polgármestere is megmártózott a „fekáliásnak” mondott Szajnában, hogy demonstrálja, most már aztán tényleg sikerült a folyót megtisztítani (VIDEÓ)

2024. július 17. 13:06

Egyáltalán nem garantált, hogy sikerül az olimpiáig végig tisztán tartani a folyót, hiába költött a város 1,4 milliárd eurót.

2024. július 17. 13:06
null

Nyitókép: Képernyőkép

Amélie Oudéa-Castéra, Franciaország sportminisztere szombaton, két héttel az olimpia kezdete előtt úszott egyet a Szajnában, saját magát kísérleti nyúlnak használva annak demonstrálására, hogy sikerült megtisztítaniuk a folyót. Szerdán Párizs polgármestere, Anne Hidalgo is követte példáját, és megmártózott a folyóban, hogy bebizonyítsa, a víz tiszta és készen áll az olimpiai játékokra – írja a Bloomberg

Egyáltalán nem garantált, hogy sikerült végig tisztán tartani a folyót, hiába költött a város 1,4 milliárd eurót. 

A szakemberek továbbra is kételkednek ebben – derül ki az Euronews cikkéből. A rossz vízminőség és a baktériumfertőzöttség miatt 1923 óta tilos úszni a Szajnában, ezért az olimpiára készülve Párizs nagyszabású projektbe kezdett, új víztisztító infrastruktúrát építve. Ennek köszönhetően ugyan javulni kezdett a helyzet, 

de június végén az E.coli baktérium mennyisége még mindig az egészségügyi határérték négyszerese volt a folyóban.

A probléma gyökere Párizs csatornarendszerének kialakítása, amelyben a város szenny- és csapadékvize ugyanabban a csatornában folyik. Nagy esőzések esetén a csatorna kapacitása eléri a maximumot, és az esővizes szennyvíz a tisztítómű helyett a folyóba kerül.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. július 19. 07:07
Emberek! 1,4 Md euró? Mire?
Megtalálta
2024. július 18. 22:59
Jó hogy nem búvárfelszerelésben akarják bebizonyítani, hogy milyen kurvára tiszta a Szajna. :D
Házam Hazája
2024. július 17. 22:48
Hajrá Momentum!!! A Szajnába az összessel.
Házam Hazája
2024. július 17. 22:45
Maradjon benne 2 hétig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!