Nincs megállás: Washingtonba repül Orbán Viktor

2024. július 08. 09:31

A magyar kormányfő valószínűleg a NATO-csúcsra utazik az amerikai fővárosba.

2024. július 08. 09:31

Nyitókép: Facebook

„A következő állomás: Washington” – közölte Instagram-sztorijában Orbán Viktor miniszterelnök magyar idő szerint hétfőn reggel valamivel fél 9 után nem sokkal, egy, a pekingi reptéren felszálló repülőgépet ábrázoló fotó kíséretében.

A magyar kormányfő valószínűleg a NATO-csúcsra utazik az amerikai fővárosba.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, vasárnap éjjel Pekingbe repült, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozott, ezt a látogatást „békemisszió 3.0-nak nevezte a közösségi oldalán.

„Számunkra nagy jelentősége van” annak, hogy Kína szorgalmazza: a világban ne háború, hanem béke legyen – jelentette ki. „A Magyarország szomszédságában zajló konfliktus esetében is 

nagyra értékeljük az Ön békekezdeményezését”

 – mondta Orbán Viktor, Hszi Csin-pingnek címezve szavait. 

Továbbá megköszönte a kínai elnöknek, hogy emelték a két ország kapcsolatainak szintjét. „Az eltelt két hónapban is folyamatosan dolgoztunk, hogy ezt a formát tartalommal töltsük meg” – jelentette ki a magyar miniszterelnök.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 596 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 09. 08:53 Szerkesztve
Orbán Viktor a józan, magyar paraszti gondolkodást viszi a nagyvilágba, egy kicsivel több affinitás azért nem lenne ártalmas nekünk és erre tekintettel is vannak megértőink!
Obsitos Technikus
2024. július 08. 18:09
Leszállt Ferihegyen negyedórája.
Pelso j.
2024. július 08. 15:00
balbako_ Aha, ismeri. mert mind a három pont vele megosztotta az álláspontját:) Ezt az origo vagy a ps írta neked?
balbako_
2024. július 08. 14:52
Ez nem véletlen hiszen Orbán az egyetlen, aki ismeri az ukrán, az orosz és a kínai álláspontot ebből még akár jó is kisülhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!