Mintha távirányítóval kéne mozgatni: Biden beszédei képes útmutatókat tartalmaznak „a terembe való be- és kilépésről”, hogy el ne hibázza az irányt

2024. július 08. 18:00

A kiszivárgott dokumentumokból kiderül, hogy a munkatársak milyen gyerekes módon segítik a botladozó Bident.

2024. július 08. 18:00

Nyitókép: Kyle Mazza / ANADOLU / AFP

Egy jelentés szerint Biden elnök beszédjeinek „puskáját” munkatársai nagy betűkkel, illetve a tervezett belépési útvonalat bemutató fotókkal látják el, valamint olyan utasításokkal segítik a „botladozó” elnököt, mint hogy hogyan lépjen be egy esemény helyszínére – írja a New York Post.

A lap szerint a közvetlen munkatársaktól származó hír a 81 éves elnök alkalmasságának megítélését tovább rontja.  

Az Axios által vasárnap megszerzett dokumentumokból kiderül, hogy a munkatársak milyen gyerekes módon segítik Biden útbaigazítását – beleértve a pódiumhoz vezető konkrét útját is –, amikor rendezvényeken jelenik meg. A jelentés akkor látott napvilágot, amikor a demokrata elnöknek könyörtelen kérdésekkel kell szembenéznie azzal kapcsolatban, hogy alkalmas-e az ország vezetésére, miután katasztrofálisan szerepelt Donald Trump volt elnökkel szemben tartott vitán.

Meglepett, hogy egy olyan tapasztalt politikai profinak, mint az elnök, részletes szóbeli és vizuális utasításokra van szüksége arra vonatkozóan, hogyan lépjen be és lépjen ki egy teremből” – mondta egy olyan személy, aki az elmúlt 18 hónapban Biden több rendezvényén is dolgozott.

Egy egyszerű adománygyűjtő estet szerveztem egy magánlakásban, de olyan óvatosan kezeltek mindenrt, mintha egy NATO-csúcstalálkozó lett volna” – mondta a név nélkül nyilatkozó munkatárs.

Az Axios szerint a Fehér Ház a rendezvények munkatársainak egy sablont küld, amelyet követniük kell, amikor a saját útmutatásukat készítik elő az elnök számára az úgynevezett előzetes munka részeként.

Az egyik ilyen sablon állítólag minden oldalon egy  fotót mutat az esemény helyszínéről, nagybetűs szöveggel, mint például „Nézet a pódiumról”, vagy „Nézet a közönségből”. 

Az elnököt segítő sablon két oldalán külön fotók is szerepelnek „séta a pódiumra” felirattal.

A Fehér Ház szóvivője az Axiosnak azt nyilatkozta, hogy túlzó állításokról van szó, „hisz az utasításokat, amelyek a nagyfokú részletességet és a precizitást tükrözik, függetlenül attól, hogy ki az elnök, minden modern előmunkálati csapat használja ma már, beleértve az alelnöki hivatalt és az ügynökségeket is.”

Az mindenesetre beszédes – és a szóvivő szavainak részben ellentmond –, hogy a kiszivárgott dokumentumok ugyanazon a napon jelentek meg, amikor több vezető képviselőházi demokrata is felszólította Bident, hogy lépjen vissza a jelöltségtől.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2024. július 09. 07:14 Szerkesztve
Fene se érti, hogy miért nem ültettek a fasziba egy csipet a gallérja mögé, akkor tényleg jól lehetne távirányítani. Persze lehet, hogy már beültették, de még vannak hibák a rendszerben. Például a térbeli mozgás vezérlésében, ezért akar az öreg folyton a levegővel jattolni, meg ellenkező irányban elindulni. Bár lehet, hogy csak az irányító csávó nyomta rosszul a joysticket.
sersem
2024. július 08. 21:27
Olyan sötét, mint az összes többi libsi majom. Pont ilyen kreténekkel van tele a mandi is mostanában. Megkapják a titkos csoportban az útmutatót, hogy "Orbán lopik", "pedo Fidesz", fidkányok, meg árad a Tisza.... Ja, a kis kurvák a hibásak, amiért egyáltalán arra a helyre tették be és nem szét a lábukat, ahová a Csodálatos, Nagyszerű, Földre Szállt Szent Péter jár lerészegedni, meg nyilvánosan beszarni.
llnnhegyi
2024. július 08. 21:10 Szerkesztve
Kicsivel nagyobbat bukik,mint Clintonné!
llnnhegyi
2024. július 08. 21:04 Szerkesztve
Ahhoz képest, hogy 90 éves lesz rögtön, elég jól mozog lépcsőn, biciklin, tájékozódási futásokon... Esze,mint a beretva! Csúcsjelölt. Az usademokraták szemefénye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!