Magyar turistacsoport került kórházba ételmérgezés miatt Romániában

2024. július 16. 14:40

Többen gyomorfájásra, hasmenésre és hányingerre panaszkodtak.

2024. július 16. 14:40

Nyitókép illusztráció. Fotó: Hungast

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek – közölte kedden az Adevarul hírportál.

A lap szerint hétfő reggel szállították az orsovai városi kórházba az első 12 – gyomorfájásra, hasmenésre és hányingerre panaszkodó – magyarországi beteget. Déltájban azonban megérkezett a turistabusszal a magyarországi csoport többi tagja is, hasonló, ételmérgezési tünetekkel. Ellátásuk érdekében 

a kórház teljes személyzetét riadóztatták és otthonról is behívták az orvosokat.

Vizsgálat indult az ügyben

Az egészségügyi szakemberek szalmonellafertőzésre gyanakodtak, amelyet a herkulesfürdői panzióban elfogyasztott vasárnap esti vacsora vagy hétfői reggeli okozhatott. A magyarországi turisták közül négynél jelentkeztek súlyosabb tünetek, végül azonban egyikük sem szorul tartós kórházi kezelésre, így valamennyien visszatérhettek herkulesfürdői szálláshelyükre.

Az orsovai kórház jelentette az esetet az egészségügyi minisztériumnak, a Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.

(MTI)
 

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BBrutus
2024. július 16. 19:38
Bezzeg Románia.
letsgobrandon-2
2024. július 16. 16:50
remélem dékások voltak
zsolti123
2024. július 16. 16:48
Több mint húsz turista betegedett meg hétfőn a román tengerparton, a hatóságok aktiválták a vörös beavatkozási tervet. FRISSÍTÉS: Összesen 11 személyt szállítottak kórházba azok közül, akik rosszullétre panaszkodtak. Az első információk szerint, az Olimp nevű üdülőtelephelyen, egy ötcsillagos szállodában lakó turisták betegedtek meg, a medencébe adagolt klórtól. Köztük több gyerek is ellátásra szorult. maszol.ro/belfold/Tomeges-etelmergezes-az-otcsillagos-tengerparti-szallodaban
Intel
2024. július 16. 16:25
Igen szomorú, hogy a szereptévesztő miniszterelnök miatt hazánk még hátrább kerül. Bár úgy tűnt lejjebb és hátrább már nem lehet. Nem arról van szó, hogy Orbán úrnak nincs igaza vagy szándékai rosszak. Bizonyára jók. Viszont a nemzetközi politikai erőviszonyok ilyen mértékű félreismerése a következményei miatt már nemzetrontásnak minősül. Amikor az összes iparilag fejlett állam Ausztráliától Csehországig az USA demokrata forgatókönyve szerint jár el akkor az ilyen egyéni bravúrnak szánt terméketlen balfácánkodás egyértelműen céltáblát ragaszt az országra. És ez a baj, nagyon nagy baj. Mert ha Orbán úr kerül büntibe abban együttérzőek lehetünk de maga alatt vágta a fát, hát okuljon. De a balfácánkodása miatt egy egész nemzet kerül anyagi és joghátrányba, kerül megbélyegzésre. Ez méltatlan mert nem az egész nemzet hanem annak egy része választotta meg Orbán urat. Viszont mindenkinek bűnhődnie kell miatta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!