Kalasnyikov a kórházban, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő politikus a szavazólapon – hajrá, Franciaország, innen szép nyerni!

2024. július 07. 14:53

Mire szavaz Avignon?

2024. július 07. 14:53
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Mandiner

(Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek)

Kalasnyikovval tért be egy férfi Avignonban a kórház sürgősségi osztályára, hogy végezzen riválisával – írja a Le Figaro. Történt mindez szombaton kora délután,

amikor az előző éjszaka szúrt sebekkel kórházba került rivális több mint ötven családtagja tartózkodott a helyszínen;

a kalasnyikovos aztán némi hadonászás után gyorsan el is menekült.

A nyomozók szerint a támadó akciója a családtagok megfélemlítését szolgálta; az biztos is, hogy a megkéselt ellenlábasnak már nem sokat árthatott volna, mivel ő aztán még szombaton belehalt az éjjel szerzett sérüléseibe. A reményvesztettebb kommentelők lemondó iróniával nyugtatnak meg mindenkit:

a franciák által kívánt baloldali kormány már hétfőn foglalkozni fog az üggyel, sokkal jobb lesz minden.

Tény, hogy Avignonban az első fordulóban az Új Népfront jelöltjeként egy olyan antifa jött be a második helyre, akit a rendőrség nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyként tart nyilván – minden negyedik szavazatot ő kapta az avignoni választópolgároktól. A harmadik helyezett, egy szintén balos politikus korábban „túl szélsőségesnek” nevezte ezt a bizonyos „antifasisztát”, Raphaël Arnault-t,

de azért most mindenkit nyomatékosan kér, hogy menjen el és szavazzon rá a második fordulóban,

merthogy „az egyedüli cél a Nemzeti Tömörülés legyőzése”.

A két (szélső)balos jelölt szavazói együttes erővel, a macronisták némi segítségével akár be is hozhatják elsőnek

Raphaël Arnault-t, akit egyébként 2022-ben négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság, miután hatodmagával megtámadott egy szélsőjobboldalinak vélt férfit Lyon egyik utcáján;

a politikus azóta is tagad és fenyegeti azon újságírókat, akik felemlegetik ezt az „úgynevezett gyanúsítgatást”, a térfigyelő kamerák és egyéb bizonyítékok, például mobiltelefonjának cellainformációi azonban meglehetős egyértelműséggel támasztják alá a tényállást. Igaz, az ítélet azóta sem jogerős, mivel a szélsőbaloldali politikus fellebbezett, és azóta az ügy valamely sötét bírósági fiókban porosodik.

Szélsőbalos csoportosulása mindenesetre azóta sem tétlenkedik: idén májusban a párizsi metróban egy 15 éves zsidó fiút inzultáltak,

többször megütötték és filmezték, miközben Palesztinát éljeneztették vele. A csoportosulás az ezzel kapcsolatos vádakat is határozottan visszautasítja; véleményük szerint rövidke veszekedésről volt szó csupán.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2024. július 08. 08:03
Amit látunk Franciaorzságban is és amit láttunk Angliában is a legutóbbi választásokon az nem más, mint a klasszikus konzervatívok válsága. Jó lenne végre felébredni a mérsékelt konziknak, mert a nép többsége szemmel láthatóan nem kívánja a pojáca formációkat (Farage, Le Pen, Bardella) hanem inkább balra szavaz. A baloldalt pedig ismerjük. Mindig rövid útn teszik tönkre a gazdaságot (is). Ébresztő jobbközép!
Skywalker_bp
2024. július 08. 07:54
Franci, mit akartál megint írni? Azt hogy jönnek Franciaországban a komcsik? Szerintem ne akarjuk megoldani a franciák problémáit, szemmel láthatóan ők sem tudják megoldani a sajátjaikat. Mindenesetre Franciaországban, ha jól értem, a masszív többség még a balosokra is szívesebben szavaz Le Pen ellenében. Nincs jól ez így, de mi nem fogjuk tudni a franciák helyett megoldani azt a kilátástalan társadalmi helyzetet, amelybe Franciaország navigálta magát.
Æðelflæd
2024. július 08. 07:10
"Æðelflæd 2024. július 07. 20:57 Úgy látom, egyelőre jelentősen vezet Avignonban a Nemzeti Tömörülés jelöltje ezzel az antifával szemben. Egy csöppnyi józanság azért csak maradt arrafele." Mégse maradt. 100%-os feldolgozottságnál nyert az antifa. Ezek menthetetlenek.
kastellorizo
2024. július 07. 21:28
orrban 2024. július 07. 20:16 Igen, a cikkben foglalt eset pont a normalitás. 🤡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!