Francia szélsőbalos pártvezér: Macron fogadja el a vereséget, mi fogunk kormányozni!

2024. július 07. 21:53

Jean-Luc Mélenchon, a szélsőbaloldali Új Népfont koalíciójának vezetője heves hangvételő beszédet tartott az exit pollok nyilvánosságra kerülése után, de Macron egyelőre kivár.

2024. július 07. 21:53
MÉLENCHON, Jean-Luc

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

„A nép akaratát szigorúan tiszteletben kell tartani. Semmilyen megállapodás nem lenne elfogadható. 

A köztársasági elnök és koalíciójának veresége egyértelműen megerősítést nyert. Az elnöknek fejet kell hajtania és el kell fogadnia vereségét” 

– mondta Jean-Luc Mélenchon, a szélsőbaloldali Új Népfont koalíciójának vezetője, miután a francia nemzetgyűlési választás első exit polljai a nyilvánosság elé kerültek.

Ezt is ajánljuk a témában

Egymásnak ellentmondó exit pollok érkeznek Franciaországból

A francia állami televízió számára készült nemhivatalos esti exit poll 240-270 közé teszi a Nemzeti Tömörülés parlamenti helyeinek számát, 289 széktől van meg a többség. Az urnazárás után kiadott hivatalos előrejelzés azonban már csak 150 székben maximalizálja Le Penék helyeinek számát.

A miniszterelnöknek távoznia kell. Az elnöknek fel kell szólítania az Új Népfrontot a kormányzásra” 

– bizonygatta Mélenchon.

Emmanuel Macron nem fog ma este beszédet mondani

A francia elnök megvárja, hogy megismerje az új Képviselőház „struktúráját”, mielőtt eldönti, kit hív fel kormányalakításra – jelentette be vasárnap este az elnöki palota.

A köztársasági hagyományoknak megfelelően megvárja, amíg az új nemzetgyűlés feláll, mielőtt meghozza a szükséges döntéseket” 

– közölte az elnöki hivatal, hozzátéve, hogy ilyen feltételek mellett nem fog beszélni vasárnap este.

Bardella: „A becstelen szövetségek Jean-Luc Mélenchon szélsőbaloldalának karjaiba taszítja Franciaországot”

A Nemzeti Tömörülés története legnagyobb áttörését érte el” 

– jelentette ki Jordan Bardella, miután megköszönte támogatóinak a „hazafias lendületet”, amelyet a választáson tanusítottak.

President of the National Front Jordan Bardella in Paris
Jordan Bardella (Mohamad Salaheldin Abdelg Alsaye / ANADOLU / Anadolu via AFP)

„Sajnos a becstelen szövetség ma este megfosztja a francia népet a fellendülés politikájától. 

Ma este a választási megállapodások Jean-Luc Mélenchon szélsőbaloldalának karjaiba vetik Franciaországot” 

– hangoztatta.

„A Nemzeti Tömörülés minden eddiginél jobban megtestesíti az egyetlen alternatívát, és a francia nép mellett fog állni. Nem a hatalomért akarjuk a hatalmat, hanem azért, hogy visszaadjuk azt a francia népnek” – mondta a 28 éves politikus.

Hozzátette: „Holnap egy olyan nagy csoportban kezdjük meg a munkát, amely visszautasítja a migráció támogatását, a ökológia miatti büntetéseket, valamint a szuverenitásunk elvételét”.

 

Összesen 425 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2024. július 09. 21:08
Vesszen francország. Basszák szét a bolsevikok. Sírni fogtok gecik. Öröm lesz nézni.
bill-murr
2024. július 08. 11:22
Tipikus komcsi… Amugy kinek all erdekeben szetbaszni a mandineres kommentszekciot? Valoszinuleg azoknak akik az orszagot is szetbasznak ha lehetoseguk lenne ra.
makapaka2
2024. július 08. 11:02
Ez kellett a csigazab
vapepe
2024. július 08. 08:17
Amikor a félelem irányítja egy ország többségét, akkor a hazugság sem érdekes. Abban a helyzetben, amibe navigálták magukat, az egyetlen hiteles választ a jobboldal tudja adni. Most a balosok mit fognak tenni? Kiegyeznek a nagytőkével teljesen szemben a választási ígéreteikkel? Vagy megszorítják a nagytőkét, és elkezdenek államosítani, amikor az külföldre indul (igazi szovjet tempó, ugye)? Akárhogyis, a szélsőnek titulált jobbosoknak ki kell várni, csak az a nagy kérdés, hogy visszafordítható lesz-e még a rombolás? Mindenesetre örömmel várom a hazánkba ipart telepíteni kívánó francia vállalkozókat. Persze, csak amíg ki nem rakjuk a megtelt táblát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!