A templomot a faluban hagyják – két ország állt ki nyíltan Magyarország mellett

2024. július 11. 10:38

Az olasz lap sajnálkozik, amiért elfogyott a bátorság az Európai Unió vezetőiben, és nem követelnek szankciókat Orbán Viktor békemissziója miatt. Szlovákia szerint nem sérült az EU egysége, az osztrákok pedig elutasítják a bojkott lehetőségét.

2024. július 11. 10:38
Viktor Orban PM Of Hungary At The European Council Summit

Nyitókép: AFP/Nicolas Economou

Az Európai Unióban senkinek nem volt bátorsága szankciókat javasolni Magyarország ellen – szomorkodik a szerző az Il Foglio nyomtatott kiadásában, amely szerint Orbán Viktor ismét „megúszhatja" a következményeket.

A lap információi alapján a huszonhét tagállam nagykövetei a kormányfő békemissziójáról tárgyaltak, és huszonöten – Szlovákia kivételével – azt állították, hogy Orbán Viktor moszkvai találkozójával visszaélt Magyarország soros elnökségével és megsértette az Európai Unió egységét. Arról persze nem esett szó, hogy elsőként Kijevbe repült, majd találkozott a kínai, a török és az amerikai elnökkel is.

Az olasz lap sajnálkozik, amiért senki nem követelt szankciókat, például a hetes cikkely szerinti eljárást vagy a soros elnökség mielőbbi elvételét – ez egyébként nem igaz, kiszivárogtak az ezzel kapcsolatos tervek.

Eközben a Der Standard azt írta, bár Ausztria kritizálta a békemissziót, a magyar EU-elnökség bojkottját határozottan ellenzi. Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter úgy fogalmazott: „Hiszem, hogy szakmailag együtt tudunk dolgozni. Világos vonalakat kell húznunk a soros elnökséggel kapcsolatban, de a templomot is hagyjuk a faluban".

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2024. július 11. 18:28
Ezt nem hiszem el. Ki KELL lépni, minél előbb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Minden szarért szankciók? Mi a faszt képzelnek az olaszok???????????????????
figyelő4322
2024. július 11. 16:17
A labanc sógorok, cselákok, polákok, stb. még mindig abban a hitben leledzenek, hogy ha a mélyállam megvalósítja a Dollár Papánk tervét (tehát hogy a ruszkik ellen a keletebbi Európa katonáit kellene küldeni), akkor előbb vagy utóbb nem fog rájuk is sor kerülni? Segghüle kormányaik vannak. Na ja, a politikusaik remélik, hogy nekik személyesen nem kell fegyvert fogniuk, a többi ember sorsa meg nem érdekli őket, azok jók lesznek ágyútölteléknek?
khomeini
2024. július 11. 15:04
kétkulacsos osztrákok mint mindig
bondavary
2024. július 11. 14:11
Látszik, hogy az EU az USA vazallusává züllött. Ez a háború egyedül az USA érdekei miatt van. Ukrajna ebben nem számít, Ukrajnát feláldozzák, miközben álszent módon moralizálnak Ukrajna ügyében. De aki tesz a béke érdekében, lényegében Ukrajna érdekében, az ellen fellépnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!