Példátlan össztűz Magyarország ellen: kiszivárgott egy újabb aljas terv

2024. július 11. 08:48

A hetes cikkely szerinti eljárás megindításával és a miniszteri találkozók bojkottjával büntetnék Magyarországot az Európai Unióban, ha már a soros elnökségét nem tudják elvenni.

2024. július 11. 08:48
EU Commission President Leyen - President of the European Parliament Metsola

Nyitókép: AFP/Dursun Aydemir

Példátlan verbális „verést” kapott Ódor Bálint, Magyarország EU-megbízottja Orbán Viktor békemissziója miatt – írja a Politico. A lap által idézett, természetesen csak név nélkül nyilatkozó diplomaták szerint a magyar miniszterelnök szembement az Európai Tanács szellemével, ezzel pedig megsértette az Unió egységét.

Jean Asselborn volt luxemburgi külügyminiszter amiatt szomorkodott, hogy nem lehet lerövidíteni Magyarország soros elnökségét, mert az EU Bírósága nem hagyná, Riho Terras észt EP-képviselő viszont ezekben az órákban is támogatást gyűjt, hogy indítsák el a hetes cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen.

Egy másik diplomata ellenben azt mondta a brüsszeli portálnak, hogy Orbán Viktor okosan taktikázott, mert pontosan tudta, meddig mehet el anélkül, hogy a megtorlást kockáztatná. Többen „gyakorlatias következményekkel" fenyegetőztek, például a Budapest által szervezett informális miniszteri találkozók bojkottálásával. A soros magyar elnökség keddi ülésére mindössze nyolc ország küldött képviselőt, több nagykövet pedig az augusztus végi külügyminiszteri egyeztetés kihagyását javasolta.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 324 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tallium
2024. július 13. 18:51
"...a magyar miniszterelnök szembement az Európai Tanács szellemével, ezzel pedig megsértette az Unió egységét." vagy inkább: ...a magyar miniszterelnök szembement a Párt szellemével, ezzel pedig megsértette a Párt egységét. Ezért ki kell zárni a Pártból - akarom mondani az EU-ból. Tiszta deja vu...
baby-12
2024. július 12. 08:48
" A NATO ellenséges politikát folytat Oroszországgal szemben, és teljes mértékben részese az ukrajnai konfliktusnak " Hogyan lehetne elvárni a FARKASOKTÓL, hogy éljenek barátságban a bárányokkal ? A GYARMATOSÍTÓ országoknak idegen földön is, újabban hazai föleken is, Gyarmatosítható birtokokra és rabszolgákra van szüksége ! Az elnevezés lehet más, de a tartalom számukra ÖRÖK !
2024. július 11. 21:24 Szerkesztve
Von der, ülj le! (Ha csak a Covid ügyben, jobban jársz, ne fokozd!)
makapaka2
2024. július 11. 18:06
Ursula egy kilóra megvett, aljas szélhámos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!