Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Stoltenberg nyíltan kijelentette: így kell támogatnia a NATO-nak Ukrajnát

2024. június 13. 19:31

A tagországoknak évente legkevesebb 40 milliárd euró támogatást kell szavatolniuk Ukrajna számára a NATO-főtitkár szerint.

2024. június 13. 19:31

Nyitókép: Omar Havana/Getty Images

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén – jelentette ki a NATO főtitkára csütörtökön Brüsszelben.

Jens Stoltenberg a NATO-tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozásának első munkanapját követően közölte,

úgy az anyagi segítség, mint a katonai támogatás késlekedése komoly negatív következményekkel jár a harctereken,

amit – mint kiemelte – nem szabad megengedni, hogy megtörténjen. A tagállamoknak fenn kell tartaniuk az ukrajnai háború kezdete óta biztosított hozzájárulásuk mértékét,

ami azt jelenti, hogy legkevesebb 40 milliárd euró éves támogatást kell szavatolniuk Ukrajna számára

a hosszútávú kiszámíthatóság és a szavahihetőség megőrzése érdekében – húzta alá a NATO-főtitkár.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obi-wankenobi
2024. június 13. 22:29
"De akkor miért ne mondhatnánk nemet az EU-s migránsokat idetoloncolni akaró oktrojátuimoknak?" A válasz nagyon egyszerű. Ez egy előre megírt terv része, amit például a nyolcadik utas a halál című filmben is bemutattak, de a legtöbb ember nem értette a filmbe kódolt üzenetet. Az fantasztikus filmekbe kódolt üzenet megértéséhez ajánlok három rövid dokumentum filmet. A link beillesztését számomra letiltották, azért Videán keress rá. Videa/ Star Wars kód Első rész Videa/ Star Wars kód Második rész Videa/ Star Wars kód Harmadik rész
obi-wankenobi
2024. június 13. 22:23
Ha ez a film minél több emberhez eljut, akkor van esély arra, hogy ne törjön ki a harmadik világháború! Mivel számomra a link beillesztését letiltották, ezért keresd videán. Videa/ And Game feliratos Vigyázz, mert ha felteszed a youtube -ra, akkor a youtube örökre letilt!!!
NokiNokedli
2024. június 13. 22:09
De miért?
Martell 2
2024. június 13. 21:21
A kurva anyádat, te USA csicska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!