Átszállították Pozsonyba a szlovák kormányfőt, ellentmondásosak az állapotáról szóló hírek

2024. május 30. 22:07

Egyes források szerint egy fővárosi kórházba vitték, más információk szerint az otthonában folytatódik a rehabilitáció.

2024. május 30. 22:07
Smer Wins Slovak Parliamentary Election

Fotó: Kummer János/Getty Images

Ahogy arról délután beszámoltunk, Szlovákiában megkezdték a miniszterelnök rehabilitációs folyamatát, este azonban változás állt be Robert Fico kezelését illetően.

Ezt is ajánljuk a témában

„A szlovák kormányfőt átszállították Pozsonyba” – közölte a besztercebányai kórház igazgatója, Miriam Lapuníková, annak az intézménynek a vezetője, ahol eddig kezelték a május közepén meglőtt miniszterelnököt.

A Markiza televízió szerint a miniszterelnököt a pozsonyi Szent Mihály Egyetemi Kórházba vitték, míg a JOJ televízió szerint fővárosi otthonába szállították Robert Ficót.

A nap folyamán a besztercebányai Roosevelt kórház arról számolt be, hogy már megkezdték Robert Fico rehabilitációs folyamatát. A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség Lapuníkovára hivatkozva akkor azt jelentette: a szlovák kormányfőt otthon ápolják majd, amint elhagyhatja a besztercebányai kórházat. A kórház igazgatónője elmondta: Robert Fico állapota stabil, és továbbra is a várakozásoknak megfelelően alakul.

Az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet.

Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg a kormányfőt, a helyszínen őrizetbe vették,

majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte. Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával, egyebek mellett azzal sem, hogy Robert Fico és kormánya folytatólagosan elutasítja, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 31. 06:37 Szerkesztve
otthonában folytatódik a rehabilitáció. --- rendes esetben ez q-rvára kizárható lenne. (már ha nem akarják tuidatosan a sírba segíteni a szerencsétlent) A beteg lábadozásához biztosan kell a háza elé nyomakodő tömeg. In corpore sano. Szóval inkább egy csendes helyre kellene eldugni a közszemlére tétele helyett. (mert az utóbbi esetben már nem Cintula lesz a gyilkosa)
harcimarci-9-9
2024. május 31. 06:13
Jobb is, ha nem áruljátok el, hogy hol van pontosan...
konfucius
2024. május 30. 23:22
Magyar királyi koronázó város. Fickó Robi becsülje meg magát benne!
Atti bá
2024. május 30. 23:16
Címeitek és a cikkeitek is elég ellentmondásosak és mégis vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!