Miközben Zelenszkij fegyverekért könyörög, az ukránok csendben kitömték drónokkal az afrikai törzset

2024. október 14. 20:15

A Wagner-csoport zsoldosai ellen harcolhatnak ukrán drónokkal a tuaregek.

2024. október 14. 20:15
null

Nyitókép: Souleymane Ag Anara / AFP

A francia Le Monde számolt be arról, hogy Ukrajnából származó drónokat használnak tuareg felkelők a fekete-afrikai Maliban, hogy így küzdjenek a Wagner-csoport zsoldosai ellen. A jelentés szerint a felkelők nagy hatékonysággal tudnak fellépni az Oroszország által támogatott csoporttal szemben az Ukrajnától kapott drónoknak köszönhetően. 

A portál szerint napokkal ezelőtt Timbuktu térségében intéztek támadást egy a Wagner katonai létesítménye ellen az ukrán drónokkal. 

Ebben a támadásban legalább kilenc Wagner-harcos meghalt. A Le Monde úgy tudja, hogy az idei év eleje óta tart az ukránok fegyverexportja Afrikába. 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tasi János
2024. október 14. 21:42
Már a háború elején feltűntek a közép-amerikai drogbandák kezében az amerikaiaktól kapott Stinger rakéták, úgyhogy ez már fejlődés ahhoz képest! Most legalább már a saját termékeiket értékesítik...
Zsolt75
2024. október 14. 21:31
Ezek szerint otthon van elég.
Bitrex®
2024. október 14. 21:29
Becsempészik a gabonaszállító hajók fenekébe? Hogy viszik át a Boszporuszon?
virag-os
2024. október 14. 21:07
A hülyék fizetik, az okosak nyernek rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!