Lerántotta a leplet a Politico az első, nyíltan meleg francia miniszterelnökről!

2024. január 09. 15:54

Nem lepődött meg a brüsszeli lap Macron keddi döntésén, hiszen Gabriel Attal a felmérések szerint jelenleg a legnépszerűbb francia politikus.

2024. január 09. 15:54

A Mandiner kedden beszámolt róla, hogy Gabriel Attal oktatási minisztert nevezte ki az új francia miniszterelnöknek Emmanuel Macron államfő.

A Politico terjedelmes cikket szentelt annak, hogy bemutassa, pontosan ki is az új francia miniszterelnök. Franciaország új kormányfője a párizsi elitbe tartozik, aki fiatal kora ellenére jelentős politikai tapasztalattal rendelkezik. Gabriel Attal Franciaország eddigi legfiatalabb miniszterelnöke lesz.

A lap kiemelte, hogy a 34 éves kormányfő felmérések szerint jelenleg a legnépszerűbb francia politikus.

A Politico azt is fontosnak tartotta közölni, hogy Gabriel Attal az első nyíltan meleg miniszterelnök.

Már 2018-ban nyilvánosan felvállalta élettársi kapcsolatát Stéphane Séjourné-val, a Renew Europe jelenlegi vezetőjével. A két politikai vezető románca azonban már véget ért, de szakításukat nyilvánosan soha nem erősítették meg – írja a lap.

Az új miniszterelnök korábban egy tévéinterjúban elárulta, hogy kamaszként többször is homofób zaklatások célpontjává vált.

A lap arról is lerántotta a leplet, hogy az új miniszterelnök vegyes vallási és kulturális háttérrel rendelkező családban nőtt fel. Az édesapja, Yves tunéziai zsidó származású. A családja több tagját a második világháború idején deportálták. Édesanyja Oroszországból származik, aki a gyermekét ortodox keresztény szellemben nevelte.

Oktatási miniszterként a legfontosabb célja az volt, hogy felszámolja az iskolai zaklatást.

Ezzel a programjával Emmanuel Macron felesége, Brigitte Macron azonnal megkedvelte őt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: LUDOVIC MARIN / POOL / AFP

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmimi85
2024. január 13. 13:50
Érdekes is lett volna ebben a buzi-woke-aberrált világban, ha Franciaországban egy virtigli franciát találnak államelnöknek, hiszen régóta tudjuk, hogy két francia egy pár, he három már egy szerelmi háromszög, a nemekről nem szól a mondás, de hogy egy tuniszi zsidó és egy orosz ortodox keveréke, azért az már erős (legalábbis nekem)...
Welszibard
2024. január 13. 00:47
Megnéztem a francia Wikipedia hosszú cikkét erről az új kulturális miniszterről. Nem sok köze van a kultúrához, politológiát tanult (az egyik leglazább szak), majd 10 évig a szocialisták aktivistája volt. Ezek szerint semmit nem őrzött meg az anyja "orthodox szellemű" neveléséből, a fehérorosz arisztokrata menekült gyerekéből vörös lett és ferde hajlamú. Macron szóvivője lett egy darabig, úgy látszik ott kedvelték meg egymást. Kulturális elképzeléseiről semmit nem találtam, ez komoly probléma. Remélem azért a francia himnuszt talán tudja kívülről, mert a muszlim francia diákok már nem...
Trüpéma
2024. január 12. 08:34
Tovább terjed a fertőzés, mint a rákos fekély. Se anyai, se apai ágon nem francia, se szavakban, se életvitelben nem normális. Közben az ellenség a kapun belül van, mindnek gyufa a zsebében. Vajon a Nagy Háború, ami készül, mennyire fogja présbe kis hazánkat majd? Vajon hányan ragaszkodunk a Szózat szavaihoz majd?
google-2
2024. január 12. 08:32
De jó nekünk, hogy tudjuk, ki kivel, milyen neművel bújik ágyba! Levitték a politikát ösztönszintre, olyan is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!