Túl sok rajongója van Orbánnak a Wall Street Journal szerint, intézkedtek kicsit

2024. augusztus 22. 08:59

Orbán Viktor a magyarokat a kereszténység és a szuverenitás magányos védelmezőinek állítja be az EU dekadens despotizmusával szemben – elemzi a kormányfő „módszerét” a neves amerikai lap.

2024. augusztus 22. 08:59
null

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

Meg Hansen, a Danube Institute vendégkutatója véleménycikket publikált a The Wall Street Journal (WSJ) print változatában. Ebben leszögezte, egyes amerikai konzervatívok szerinte tévedtek, amikor azt hitték, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök megtalálta a módját annak, hogyan fordítsa visszájára a woke ideológia terjedését.

Magyarország csatlakozott az Övezet és Út kezdeményezéshez, és ezt követően a Huawei is megvetette lábát az országban – mutat rá a portál szerzője, noha Sztáray Péter, Magyarország biztonságpolitikáért felelős államtitkára ezt a cikk szerzőjével folytatott beszélgetés során a nemzeti érdekeknek megfelelő eljárásként írta le. 

A WSJ cikke szerint Peking úgy tekint Magyarországra, mint egy „belépési pontra”, ahonnan erői ellenséges akciókat indíthatnak Nyugat-Európa és az USA ellen. Míg Washington sürgetésére Franciaország, Olaszország és Spanyolország erősebb kiber- és kereskedelmi védelmi intézkedéseket szorgalmaztak – teszik hozzá.

A cikk szerint ugyanis a magyar miniszterelnök a „Keleti Nyitás” politikája révén új nemzeti identitást hirdetett Magyarország számára, melyet posztliberális keresztény demokráciává szeretne alakítani. A kormány kétirányú külpolitikára váltott, melyet eufemisztikusan „összekapcsolódásnak” nevez – olvasható a cikk folytatásában. 

Orbán Viktor a magyarokat a kereszténység és a szuverenitás magányos védelmezőinek állítja be az EU dekadens despotizmusával szemben, és ezzel a nemzeti önbizalmat és kivételességet erősíti a világ színpadán.

– elemzi a magyar kormányfő „módszerét” a Wall Street Journal. A lap szerint ugyanis Orbán ügyes politikusként a Nyugatot árulónak ábrázolja, felidézve a trianoni békediktátum traumáját.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2024. augusztus 22. 18:53
Öregkorára jön rá az ember, hogy a világ mindig is ilyen volt. Az erősek (akik most speciel a média irányítói) mindig szívatták a gyengébbeket. Ez ellen láthatóan csak egy ellenszer van, amit Svájc csinált, csinál. De az nekünk nem fog menni, mert mi nem vagyunk olyan fegyelmezettek és ügyesek. Ez van. Vagy akkor találjunk fel néhány apróságot: új energiaforrást, ami működik is, új médiát, új élelmiszertermelési módot, az összes rák gyógyszerét, az energiatárolás új módját, csináljunk fúziós reaktort, stb. Ha ezek megvannak, akkor hátradőlhetünk.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. augusztus 22. 16:33
Orbán nem "ábrázolja" árulónak a Nyugatot (értsd: a bolsevik terrorista rezsimeket). Hanen rámutat a nyilvánvalóra.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. augusztus 22. 16:30
Elképesztő, hogy mennyit képesek hazudozni és gyűlölködni a szarházi bolsevisták.
Mátyás01
2024. augusztus 22. 13:39
Kína a történelem során sosem okozott nekünk kárt, ellenben a háttérhatalommal, ami rengeteget és aminek az egyik fő szócsöve a WSJ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!