Kitört a botrány Olaszországban: átfestették a röplabdázó bőrszínét egy falfestményen

2024. augusztus 15. 07:16

A Laika nevű utcai művész által készített festmény mindössze egy nap után vált a vandalizmus áldozatává az Olasz Olimpiai Bizottság római székházához közeli falon.

2024. augusztus 15. 07:16
null

Nyitókép: képernyőmentés, X

Átfestették a színesbőrű Paola Egonut olasz olimpiai röplabdázó bőrszínét egy őt ünneplő falfestményen, írja a Guardian. A Laika nevű utcai művész által készített festmény mindössze egy nap után vált a vandalizmus áldozatává az Olasz Olimpiai Bizottság római székházához közeli falon.

A Párizsban aranyérmet szerző csapatsportolót ünneplő falfestményen eredetileg egy „Stop rasszizmus” feliratú labdát üt el a nigériai származású játékos. Ez elvileg válasz akart lenni Roberto Vannacci olasz EP-képviselő könyvére is, amelyben azt írta a nigériai felmenőkkel rendelkező Egonuról, hogy bár a sportoló „állampolgársága szerint olasz (…), ez a fizikai vonásaiban nem jelenik meg”. A politikus fenntartotta véleményét azután is, hogy Egonu aranyhoz segítette csapatát az amerikai csapattal szemben.

Az elkövetőket egyelőre nem sikerült azonosítani, de a rongálást számos közszereplő ítélte el Olaszországban.

Az eset előzményeihez az is hozzátartozik, hogy 2022-ben Egonunak szünetet kellett tartania karrierjében, mert annyi negatív kommentet kapott. Egonu szerint a legrosszabb a kommentekben az volt, hogy az őt zaklatók megkérdőjelezték, hogy ő valóban olasz-e.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. augusztus 16. 03:32
Ez nem rasszizmus volt, hanem sacosság! A francnak kell minden másságot beletolni az átlagember képébe? Ráadásul egy sportolót erre használni?!? Az eset egyszerű: rasszizmus elleneskedik a niga csaj, a vér olasz meg besokall és előveszi a pemzlit… ítéletet mond vele. Olaszban us tömegével támadják meg a fehéreket a bevándoroltatottak, akkor miféle rasszizmustól szenved a röpis négus?
Akitlosz
2024. augusztus 15. 19:38
Már ott tart világ, hogy a falfirkák jelentik a védendő értékeket? Annak kellene eltörni a kezét, aki az eredetit odafestette.
Akitlosz
2024. augusztus 15. 19:36
Maga a grafiti volt a vandalizmus. Az utólagos korrektor csupán csökkentette a károkat.
Akitlosz
2024. augusztus 15. 19:35
Mitől volna már olasz egy nigériai? Az állampolgárság nem határoz meg nemzetiséget. A hollywoodi filmekben négerek a görögök, a rómaiak, a vikingek, a britek, az oroszok, a franciák még az isten is. Az nem baj?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!