Újabb párt csatlakozhat Orbánék szövetségéhez – ráadásul egyenesen a Néppártból

2024. július 11. 07:30

Janez Jansáéknak finoman szólva sem tetszik az az irány, amibe az EPP halad.

2024. július 11. 07:30
null

Fotó: Emmanuel DUNAND / AFP

„Ez az ultimátum elfogadhatatlan a Szlovén Demokrata Párt számára, amely az Európai Néppárt (EPP) tagja”írja X-oldalán Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök annak kapcsán, hogy a Renew Europe frakció kiadta az EPP útját, miszerint annak fel kell hagynia a „szélsőjobboldaliakkal”, többek között az ECR-ral (Európai Konzervatívok és Reformisták) való együttműködéssel.

„A Renew sokkal inkább szélsőbaloldalibb, mint az ECR szélsőjobbos” – írta reakciójában Jansa.

Az uniós választásoknak egyértelműen két vesztese van: a Zöldek és a Renew. A vesztesek programjának követése ellenkezik a józan ésszel

– fogalmaz posztjában a volt szlovén kormányfő. Mindezek közben, sajtóhírek szerint az SDS feltehetően csatlakozni akar a Patriótákhoz.

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. július 12. 06:47
Most kezdődik az az időszak, amikor az európai politika már nem a konszenzust, hanem a többségi dominanciát fogja keresni. Nem megbeszélni, hanem legyőzni akarja a másikat. Ha megvan a lipsi-komcsi-néppárti többség, akkor egyetlen pozíciót sem engednek majd a többieknek és egyetlen nem saját javaslatot sem vesznek napirendre. Az ellenvéleményeket pedig nem hallgatják meg. Az EU pedig elkezd Európai Egyesült Államokként viselkedni. Erről nem lesz szavazás, csak csinálni fogják, aki ellenkezik, azt lenyomják. Ellenállást kifejteni pedig kb csak Dr Miniszterelnök tud majd.
gyaloggos
2024. július 11. 16:34
EZ már régóta várható , nem újdonság.
Burg_kastL71-C
2024. július 11. 11:19
bhölömbika Ukrajna akkor lesz NATO tag amikor Oroszország, amit aláírtak az meg egy papírfecni egymás lelkesítésére.
TOM66
2024. július 11. 11:05
A trollkommandó elment eligazításra! Csak ezt a félhülye komárnóit hagyták itt őrnek! :-)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!