Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Rakétacsapás érte Zelenszkij szülővárosát, többen meghaltak

2024. június 12. 22:16

Az ukrán elnök szerint a városoknak és a katonai állásoknak a lehető legnagyobb szüksége lenne a modern légvédelmi rendszerekre.

2024. június 12. 22:16
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: Ukrán elnöki sajtószolgálat/AFP

Oroszország rakétacsapást mért szerdán a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő Krivij Rih városra, az eddigi adatok szerint nyolc ember vesztette életét, és legalább 21-en sérültek meg – közölte az ukrán elnök és a belügyminiszter.

Az orosz terror minden nap és minden órában azt bizonyítja, hogy Ukrajnának partnereivel együtt meg kell erősítenie a légvédelmet.”

„A modern légvédelmi rendszerek képesek maximális védelmet nyújtani az embereknek, városainknak és katonai állásainknak, és a lehető legnagyobb szükségünk van rájuk” – mutatott rá Volodimir Zelenszkij a Facebookon.

Krivij Rih Zelenszkij szülővárosa, az orosz erők 2022 februárja óta több csapást is mértek a településre. Az államfő közzétette az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat által készített videofelvételt, amelyen rombadőlt házak, kigyulladt autók és mentést végzők láthatók, akik hordágyon hoznak ki a romok közül egy áldozatot. Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint délután az ukrán légierő egy „gyors célpont” közeledését jelentette Krivij Rih felé. A helyi hatóságok nem sokkal utána arról adtak hírt, hogy légicsapás érte a várost, de részleteket nem közöltek.

Később Ihor Klimenko belügyminiszter arról tájékoztatott a Telegramon, hogy nyolc ember meghalt, és legalább 21 ember megsérült, köztük két gyerek, további négy embert pedig eltűntként tartanak számon. Az orosz erők rakétatámadása a város egyik lakóövezetét érte – tette hozzá a miniszter.

(MTI)

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herceg-3
2024. június 13. 17:13
"Rakétacsapás érte Zelenszkij szülővárosát, többen meghaltak" Kár, hogy ez a patkány Zelenszkij nincs közöttük...!
fater0921
2024. június 13. 12:51
Bezzeg az jó volt, amikor az oroszokat terrorizáltátok, akkor nem sírt a pofád te gerinctelen emberi hulladék.
fater0921
2024. június 13. 12:25
A háború már csak ilyen. Emberek halnak meg miattad, te gerinctelen féreg(zselé). Talán nem kellett volna tízezer számra megölni az orosz ajkúakat, akkor most nem lenne háború. Ez baszd meg zselé teljes egészében a te sarad, hogy rohadjon meg a picsád + az egész családod.
monuskaroly
2024. június 13. 11:06
Ahol ez a geci született, azt a helyet sóval kell behinteni!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!