Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

„Magyar barátok, nem gyűlölünk” – közölte a magyargyűlölő AUR vezére

2024. június 20. 06:19

A Fidesz egyből bejelentette, hogy Simionnal nem ülnek be egy frakcióba az Európai Parlamentben. Az AUR vezetője kommentben reagált.

2024. június 20. 06:19
null

Nyitókép: Daniel MIHAILESCU / AFP

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a román szélsőjobbos AUR belépett Meloni pártcsaládjába, az ECR-ba.

Ezt is ajánljuk a témában

Ennek kapcsán Kocsis Máté a Facebook-oldalán egyből leszögezte, hogy „szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben! Kizárt!” 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kocsis Máté

Facebook

Idézőjel

Szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben!

George Simion, a szélsőjobbos, magyargyűlölő AUR elnöke egyből válaszolt is Kocsisnak:

„sziasztok magyar barátok! nem gyűlölünk, hanem együtt akarunk harcolni az európai bürokraták ellen”

 – írta kommentben.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kétes
2024. június 20. 10:16
Nyilván ez nem egy örömteli fejlemény, hogy Meloni az AUR mellett döntött. A politika nem a vágyak, hanem a lehetőségek terepe. Meloni erősen determinált környezetben lavírozik olasz miniszterelnökként. Nem tudom, hogy az ECR valóban a harmadik legnagyobb pártcsalád lett-e az AUR-ral, de ha igen, akkor ezzel nőhet Meloni mozgástere. Kíváncsi vagyok, hogy az ECR ezzel együtt kaphat-e majd európai pozíciókat, vagy a negyedik helyre visszaszorult Macronék vezette pártcsaládot a Néppárt és a szocialisták helyzetben tartják. Le Pen pedig nem fog bemenni Meloni mellé másodhegedűsnek. Az pedig megérne egy hitelességi misét, hogy az ECR-ben lévő Orbán ellenes pártok mégis miért szeretik inkább a virtigli rasszista AUR-t. Az pedig, hogy az AUR elkezdett európai szinten hazudozni, a barátságról, odahaza fog-e bármit is a zsigeri magyarellenességükön módosítani? Ha igen, akkor ez Meloninak is köszönhető lesz.
Sztrovacsek
2024. június 20. 09:59
Az olasz sajtó napokkal ezelőtt arról írt, hogy Georgia Meloni nem vette be őket. Így érthető hogy már nem is akarnak belépni, a román párt meg jól jött mentségnek.
Cilinder
2024. június 20. 09:51 Szerkesztve
Véleményem:Az állitólagos Meloni kijelentésről:1.A libsi sajtót hitelesnek,igaznak venni nem lehet,fenntartásokkal kell kezelni!2.Egyik miniszterelnök sem nyilatkozott meg ez ügyben,illetve nem erősitette meg!3.Orbán célja,hogy tömöritse és egységesitse a jobboldalt,közelitse az álláspontokat!4 Egy erös uj jobboldali párt létrehozásán ügyködik,amelyben vezetö szerepet játszhat!5.Ezért tárgyal Melonival Le Pennel stb. és kivár! 6.addig biztos,higy nem ül be sehova,mig az elképzelését valamilyen formában valóra nem váltja!7.Ravasz rutinos öreg róka a főni,mindig tudja mit csinál nem kell félteni! Akik meg most örömködnek,ha nekik ez jólesik tegyék! A végén mindig pofára esnek!!!!,😁
Tehetős Totó
2024. június 20. 09:49 Szerkesztve
Az ideīrogató kárörvendők nem tudják micsoda botránypolitizálást folytat át AUR: kocsma színt alatti gyalázkodás, verekedés a parlamentben és minden politikai ellenféllel szemben. A belga(!), s finn képviselőknek bizonyára tetszik. Reméljük náluk is összejön a közel- keleti gyakorlat, otthon. Ceterum censeo: Az életében Meloninak bukni kell. Ilaria Salisok és Gheorghe Simionok az EP- ben... Ennél Becali juharisztokrata is jobb volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!