Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Brüsszel a szuverenista fordulat ellen

2024. június 28. 00:41

2024. június 28. 00:41
Dornfeld László
Dornfeld László

 

Semmibe veszik az európai választók akaratát Brüsszelben, különösen az Európai Néppárt (EPP), amikor a baloldallal elosztják egymás között a pozíciókat, az EU történelmében még sosem látott gyorsasággal. Ennek számos oka van, például a meghatározó nyugati liberális kormányok választási gyengesége, de azt sem lehet kizárni, hogy a július 1-jén kezdődő magyar elnökség kiüresítése is szerepet játszott a döntésben. Ám a legfontosabb tényező talán az, hogy megijedtek a szuverenista előretöréstől, és most meg akarják akadályozni, hogy olyan áttöréssé váljon, amely aztán fordulatot hozhat az európai politikában. Márpedig ha a szuverenista jobboldal nem kap pozíciókat, nem is tudja érdemben befolyásolni az EU politikai irányvonalát az elkövetkező években. Ehhez az Európai Néppárt árulása nyitotta meg az utat, ami Manfred Weber előéletét és politikai krédóját elnézve talán nem is olyan meglepő.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?
Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-101
2024. június 28. 12:58
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­­é­­­k­­e­­l­­­d­ ­­a­­ ­­s­z­e­­­x­­­i­ ­­p­u­­­n­­­c­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. június 28. 01:31
A nagy előretörés vége az lett, hogy Bulgária is megelőzött, és Magyarország már nem csak a legkorruptabb, de a legszegényebb is az EU-ban. Tudja ezt a másik 26 tagállam is, és kb. ezen a szinten is kezeli a magyar kormányfőt.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. június 28. 01:09
Túl nagy volt a pofa: oltári lett a pofára esés. Ugyanúgy, mint az EB-n.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!