Hónapok óta nem volt olyan éles a verseny Trump és Biden között, mint most

2024. április 07. 11:25

Az előrejelzések szerint kifejezetten szoros lesz a verseny két aspiráns között.

2024. április 07. 11:25
Former President Trump And Fellow Conservatives Address Annual  CPAC Meeting

Nyitókép: Brandon Bell / Getty images

Hónapok óta nem volt ilyen szoros a verseny Joe Biden jelenlegi elnök és elődje, Donald Trump támogatottsága között. A közvélemény-kutatások összesített átlaga alapján ugyanis rendkívül szoros verseny várható majd az elnökválasztás fináléjában – írta meg a Portfolio.

A héten több olyan felmérés is született, amelyek alapján a két aspiráns közti különbség csak hibahatáron (3 százalék) belül mutatható ki. Ha ez még nem adna elég okot az izgalomra, érdemes figyelembe venni azt is, hogy az elnökválasztáson nem az nyer, aki országos szinten több szavazatot szerez.

A győzelemhez elsősorban a tagállamokban kell összegyűjteni 270 elektori szavazatot.

Biden jön fel, de még messze a végjáték

A legnagyobb versenyhelyzettel a csatatérállamokban találkozhatunk majd, itt ugyanis a felmérések szerint Bidennek egyelőre nem sikerült behoznia a lemaradását. A jelenlegi elnök több társadalmi csoportban is sokat veszített a népszerűségéből, beleértve a fiatalokat, a függetleneket, a latinókat és a feketéket is. Ugyanakkor az elmúlt hónapban folytatott kitartó kampánya valamelyest segíthetett a helyzetén, még ha nem is jelentős mértékben.

A RealClearPolling, amely összesíti a közvélemény-kutatások átlagait, hónapok óta most először jelentette, hogy Biden csupán kevesebb mint egy százalékkal van lemaradva Trump mögött. Utoljára januárban volt ilyen csekély a különbség a két jelölt kötött, döntetlen pedig utoljára 2023 októberében volt. 

Biden legutoljára tavaly augusztusban vezetett Trumppal szemben a felmérések szerint.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nebulo15
2024. április 08. 03:24
Amerikában is vannak olyan cégek mint a Pulai nevével fémjelzett Publicus amely közvetlenül a választás előtt 47-47 %-ot prognosztizált a két nagy tömb között. A Portfólió által jelzett szoros versenyről annyit, hogy vannak olyan mérések is amelyek szerint Trump közel 80-100 elektori szavazattal vezet. (Ezek nagy számú és minden államra vonatkozó felmérésekból jöttek ki !)
Atti bá
2024. április 07. 19:40
Ez vagy usa. Egy hugyos, szaros már biciklizni és lépcsőn közlekedni nem tudó, szellemeket üdvözlő roggyant vén emberre szavaznának. Igaz, nem dönt semmiről, de akkor is egy szimbóluma az országuknak.
Jospehe998
2024. április 07. 15:00
Nem hiszem el hogy valaki még képes Bidenre szavazni azok után amilyen szellemi állapotban van…
Mindenhova
2024. április 07. 14:53
Szoros lesz a verseny? Ilyen mélyen vannak az amcsik? Csak kretének válaszoljanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!