Hivatalos: megvan az orosz elnökválasztás időpontja

2023. december 07. 14:02

A 71 éves Vlagyimir Putyin ötödik hivatali ciklusát kezdheti meg.

2023. december 07. 14:02
PUTYIN, Vlagyimir

Az orosz törvényhozás március 17-re tűzte ki az ország 2024-es elnökválasztásának időpontját, ezzel egy lépéssel közelebb került Vlagyimir Putyin ötödik hivatali ciklusához – írja az AP.

A Föderációs Tanács, az orosz parlament felsőházának tagjai egyhangúlag szavazták meg az időpontot meghatározó rendeletet.

„Ez a döntés lényegében a választási kampány kezdetét jelenti” – mondta Valentina Matviyenko, a Föderációs Tanács elnöke.

Az AP azt írja, a 71 éves Putyin még nem jelentette be, hogy újra indulna az elnöki székért, de az elkövetkező napokban várhatóan be fogja jelenteni, most, hogy az időpontot kitűzték.

Nyitókép: Krisztyina Kormilicina/MTI/AP/Pool/Kreml

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban-2
2023. december 07. 17:14
a gonosz autoriter Oroszországban választások vannak, az überdemokratikus Ukrajnában pedig bizpnytalan ideig elhalasztottak mindenféle választást. Utóbbiban szeretetreméltó katonai diktatúra van, amíg tart az EU-USA támogatás.
Tommaso
2023. december 07. 16:59
1917 óta az Orosz Birodalomban úgy volt 8 db cár-főtitkár, hogy közülük kettő még 1,5 évig sem uralkodott. 1917 óta az USA-ban 20 elnök kormányzott. Ebből is látszik, hogy a szabad, demokratikus választásokon kormányra jutottakal szemben, a diktátorok szinte elmozdithatatlanok. Ezért szart sem ér az, hogy Európában Orbán uralkodik a legrégebben. Ez is az egyeduralma keménységét mutatja.
Tommaso
2023. december 07. 16:57
A kissé túlsúlyos, és mindkét lábára sánta Viktor Viktorovics egyedül indult a 100 m-es sikfutásban. És csodák-csodája, elsőként ért a célba. Akárcsak VV Putyin.
Tommaso
2023. december 07. 16:55
Csigorin a véreskezű diktátornak,a nemzetközileg körözött háborús bűnösnek szurkol. A kommentjeit ennek fényében kell értékelnünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!