Washingtonban tízezrek gyűltek össze, hogy Izraelt biztosítsák támogatásukról

2023. november 14. 22:52

A megmozdulást szigorú biztonsági előkészületek előzték meg, a Nemzeti Gárda egységeit is kirendelték.

2023. november 14. 22:52
null

Washingtonban több tízezer ember gyűlt össze az Izrael melletti szolidaritás jeleként kedden. Az Egyesült Államok fővárosának központjában, a nemzeti emlékhelyen, a National Mallon izraeli zászlókkal vonultak fel a résztvevők, akik az ország minden részéből érkeztek.

Az izraeli és amerikai zászlókkal szegélyezett színpadon helyi idő szerint délután a tüntetésen szólal fel a Kongresszus alsóházának republikánus elnöke, Mike Johnson, valamint a kisebbségben lévő demokraták vezetője, Hakeem Jeffries és szenátorok is pódiumra lépnek. 

A megmozdulást szigorú biztonsági előkészületek előzték meg, és a Nemzeti Gárda egységeit is kirendelték

London

A nyugati világban az izraeli-palesztin háború kitörése óta gombamód szaporodtak el a palesztinpárti tüntetések. Szombaton is százezrek tüntettek Londonban a palesztinok mellett. A rendőrség többtucatnyi ellentüntetőt őrizetbe vett. Ez volt az ötödik olyan szombat egymás után, amikor tüntetők vonultak a brit főváros utcáira, tiltakozva a Gázai övezetben zajló izraeli hadműveletek ellen. A mostani londoni demonstráció azonban minden eddiginél nagyobb volt:

a Scotland Yard szombat esti becslése szerint a megmozduláson 300 ezren vettek részt.

New York

Emlékezetes volt, amikor az Izrael-ellenes, a zsidó állam felszámolását követelő tüntetők megrohamozták a Grand Central vasútállomást New Yorkban. Az állomást a demonstráció miatt épp lezárták, a vandál tüntetők azonban be akartak törni az épületbe, a rendőrökkel is összetűzésbe kerülve. A csőcselék tagjai előzőleg egy másik városrészben felgyújtották az izraeli zászlót is. Majd a többezres tömeg Manhattan-en, ablakokra és kirakatokra az izraeli népirtást hirdető matricákat ragasztva,

a New York Times épületére pedig művért fröcsköltek. 

Nyitókép: STEFANI REYNOLDS

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. november 15. 07:07
Unom a "forver war"- os ekbereket. Legyen nár annyi vér kindneki pucájában ha háborút akar akkor elkezdik, vagy ha nem akkor meg küldjék el az agitálólat az antarktiszra
Barna_Public
2023. november 15. 06:23
A palesztin függetlenség, a két állami megoldás támogatása, az izrael által elkövetett haború bűncselekmények elítélese nem jelenti sem Európa iszlamizaciójának, sem bármilyen indíttatású, polgári személyek elleni terrorakciók elfogadását. Ilyen egyszerű. (Csak még egy bit.)
Akitlosz
2023. november 15. 00:51
Lehetne egy helyi háború, ami nem érdekel a résztvevőkön kívül mást - lásd pl. Etiópia vs. Eritrea - de ebből inkább világferfordulást csinálnak. :-( A világ nagy többségének mindegy - kellene, hogy legyen - hogy a közel-Kelet Izrael vagy Palesztina.
Kybon
2023. november 15. 00:42
Azt mondta Kónrobi, de csak egy odavetett félmondatban, hogy a britek MÁR be vannak hódolva a muszlimnak. És ha a muszlimok Newyorkban szabadon vonulhatnak, de az Izrael mellettiek WashingtonDC-ben csak agyonbiztosított tüntetésen, akkor az USA is már inkább be van hódolva a bunkó arab ókornak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!