Szijjártó Pétertől féltik az új szlovák külügyminisztert

2023. október 16. 11:14

Miroslav Wlachovsky, Szlovákia jelenlegi külügyminisztere szerint csak rutinos politikus lehet méltó partnere Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszternek. A szlovák tárcavezető állítja, országának továbbra is fegyverekkel kell támogatnia Ukrajnát.

2023. október 16. 11:14
SZIJJÁRTÓ Péter; BALLA Mihály; VELIC, Dusan;

„Szijjártó Péter nagyon jó kommunikátor, tudja, hogyan kell a maga javára fordítani a dolgokat. Éppen ezért erős és tapasztalt partnerre van szükség a szlovák oldalon” – jelentette ki a Denník N-nek adott interjújában Miroslav Wlachovsky.

A jelenlegi szlovák külügyminisztert arról kérdezték, nem fenyeget-e az a veszély, hogy a rutinos Szijjártó Péter „átverhet” egy tapasztalatlan kollégát, mint például a Smer politikusát, Juraj Blanárt.

Ezt is ajánljuk a témában

Wlachovsky arról is beszélt, hogy

nem fogadja el azt az elvet, amely szerint ne adjon Szlovákia katonai segítséget Ukrajnának,

mert ha mindenki ezt tenné, akkor Vlagyimir Putyin Oroszországával vagy valamelyik bábjával lenne ma szomszédos az ország.

Szlovákia új miniszterelnöke, Robert Fico viszont már többször is elmondta, hogy nem támogatja Ukrajna felfegyverzését – Szlovákia fel is függesztette a katonai eszközök szállítását –, ehelyett inkább humanitárius segítséget nyújt és Magyarországhoz hasonlóan a tűzszünet fontosságát hangsúlyozza.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 16. 13:24
"Szijjártó Pétertől féltik az új szlovák külügyminisztert" Még a végén rábeszélné a Dunai Konföderációra!
nemecsekerno_007
2023. október 16. 12:33
Ezek a szudéta oroszok is egyre hülyébbek.
szarvas-2
2023. október 16. 12:25
Nahiszen. Mumus. :)
nempolitizalok-0
2023. október 16. 12:23
Szijjártó szerintem magasról szarja azt le, hogy a szlovákok oda adják katonai eszközeiket az ukránoknak. Egy biztos, ha a szlovákok a későbbiekben tankot, egyéb hadianyagokat szeretnének venni tőlünk, bárki is ott a külügyminiszter, csak pénzért van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!