Átkeltek a Dnyeperen az ukránok, új ellentámadás indulhat

2023. október 20. 12:28

Orosz hírforrások is megerősítették, hogy az ukránok 30 kilométert tudtak előrehaladni és sikerült elfoglalniuk a Krynky faluban felállított katonai bázist.

2023. október 20. 12:28

Az Institute for the Study of War (ISW) beszámolója szerint az ukrán csapatoknak tartós állásokat sikerült elfoglalniuk az orosz területeken miután átkeltek a Dnyeperen. Mint írják, egy ukrán gyalogdandár és két szabotázs-, valamint felderítő csoport tudott átkelni a Herszon melletti Antonivszkij vasúti hídon. 

Orosz hírforrások is megerősítették, hogy az ukránok 30 kilométert tudtak előrehaladni és sikerült elfoglalniuk a Krynky faluban felállított katonai bázist. A beszámoló szerint Herszon megye oroszok által megbízott vezetője, Vlagyimir Saldo is elismerte, hogy ukrán csapatok jelentek meg az irányítása alatt lévő területeken.

Az ISW szerint az ukrán átkelés a Dnyeper folyón egy nagyobb hadművelet része lehet, mint a korábbi razziák. Amennyiben sikerül kiépíteniük egy folyamatos utánpótlás útvonalat a hídon keresztül, akkor az intézet szerint meglehet az esélye annak, hogy az orosz védelmen áttörve megnyíljon az út az orosz déli parancsnokság központja, Melitopol felé.

Nyitókép: Narciso Contreras / Anadolu Agency Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
donciccio-2
2023. október 21. 09:33
Akkor mostan a hohol náci banda estére már vagy huszadszor teázik a Kreml falainál
lajajakab11
2023. október 21. 07:15
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT dupla golyóval! Körönként metiles VODKA "KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak az ostobábbak írjanak vissza ide!
freely
2023. október 20. 19:35
Úgy tűnik utasítás jött fentről a fidesznyikeknek. Bár szerintem ezek utasítás nélkül is olyanok, mint amilyeneknek születtek. Persze csak 2010 után.
Megtalálta
2023. október 20. 18:06
"Amennyiben sikerül kiépíteniük egy folyamatos utánpótlás útvonalat a hídon keresztül, akkor az intézet szerint meglehet az esélye annak, hogy az orosz védelmen áttörve megnyíljon az út az orosz déli parancsnokság központja, Melitopol felé." Hagyjuk már ezt a baromságot! Ugyan mennyivel nehezebb az oroszoknak lebombázniuk azt a hidat, mint amilyen az ukránoknak volt Herszonban? Semennyivel. Ebből a betörésből is csak füstölgő roncsok meg hullák maradnak. Egyetlen vasúti hídra építeni egy egész ellentámadást, áhh bzmg... Látszik, hogy ez a Kimberly Kagan féle "thinktank" is csak arra jó, hogy pénzt szerezzen magának az Usa ukrán projektjéből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!