Meglepő fordulat: az illegális migránsok kitoloncolását sürgetik a német Zöldek

2023. szeptember 20. 09:50

Az eddig minél korlátlanabb bevándorlást támogató német Zöldek most a kitoloncolások tempóját keveslik.

2023. szeptember 20. 09:50
null

Ricarda Lang, a német Zöldek társelnöke meglepő fordulatot mutatott be minapi megszólalásában. A hagyományosan és mind a napig a minél korlátlanabb bevándorlást pártoló Zöldek politikusa ezúttal a hatóságokat sürgette, hogy miért nem tesznek meg mindent a megfelelő jogosultság nélküli menedékkérők visszatoloncolásáért.

A zöld vezető szerint Nancy Faeser szocdem belügyminiszternek és a liberális párti Joachim Stamp bevándorlási biztosnak „végre előrehaladást kell elérnie a visszatoloncolási egyezményekben” az érintett EU-n kívüli országokkal, hogy megvalósuljanak a deportálásáok. 

A német kormánynak pedig lépnie kell, hogy „elkerülje még több ember érkezését” 

– figyelmeztet a zöld (!) politikus.

A Németországot vezető baloldali-liberális kormányzat, úgy tűnik, most hirtelen irányt vált a migráció kérdésében. Christian Lindner pénzügyminiszter, a liberális Szabad Demokraták (FDP) elnöke a napokban közölte álláspontját, miszerint a menedékkérők szociális juttatásait meg kellene vágni. Azt is szorgalmazza, hogy Marokkó, Tunézia, Algéria számítson ezentúl biztonságos országnak, ahová így könnyebben lehetne hazaküldeni a menedékkérőket.

A Politico portál szerint a német kormánypártok pánikolni kezdtek,

miután Németországban újra beindult egy migrációs hullám – augusztusban 15 ezer illegális határátlépés történt, ami 40 százalékkal több, mint egy hónappal korábban, júliusban. Ez pedig a német választókat a rendszerkritikus jobboldali AfD (Alternatíva Németországért) párt karjaiba tereli.

Az AfD már több keletnémet tartományban, így Türingiában és Szászországban a legnépszerűbb pártnak számít, országos szinten pedig a második helyen mérik őket a CDU mögött és mindhárom német kormánypárt, így a szocdemek előtt is.

 

Nyitókép: bevándorláspárti akció a berlini Reichstag épületénél 2021-ben (fotó: STEFANIE LOOS / AFP)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2023. szeptember 20. 13:40
Karvaly 2023. szeptember 20. 10:25 ..nálunk az Szdsz nagyon rosszul jött ki ebből ("nem fogunk koalícióra lépni az Mszp-vel"), várható, hogy ezt ott sem bocsájtják meg a szavazók. .. Csak közben Bigére, meg Leisztingerre, meg Gyurcsányra lopták magukat, még a Pádödö is milliárdos. szarKarácsony is 210 ezer MILLIÓT dobott szét a jóakarói közt!
nebulo15
2023. szeptember 20. 12:45
Tegnap még a hülye belügyminszterük az érkezőknek az állampolgárság megadásáról halandzsázott, ezt rakják össze német nácik, találják ki most mi a trendi !!!
Szerintem
2023. szeptember 20. 12:42
Tesznek egy 360 fokos fordulatot. A fordulat közben lesz mindenféle fok, de az EP választások végére vissza is áll az alapállapot.
Szerintem
2023. szeptember 20. 12:36
Na ez a valódi populizmus. A hazug képmutatás az EP választások előtt. A német meg is eszi, már N+1-edszer, újból és újból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!