Adófizetői dollármilliókkal támogatták Bidenék az illegális bevándorlókat segítő NGO-kat

2023. szeptember 29. 20:59

Új módot talált Biden minisztériuma, hogy határsértőket támogató civil szervezeteket pénzelhessen – szúrta ki a Breitbart.

2023. szeptember 29. 20:59
migránsok, USA

A Belbiztonsági Minisztérium komoly, 12,2 millió dolláros (mintegy 5 milliárd forintos) summát oszt szét különféle civil szervezeteknek – írta meg az alternatív jobboldali hírportál. Mindezt Alejandro Mayorkas miniszter jelentette be, s az érintett NGO-kat és egyházakat is megnevezte, többek között az Üdvhadsereget vagy éppen a baptisták szakszolgálatait, amelyek a lap szerint kimondottan elősegítik és bátorítják az illegális migrációt.

A lap emlékeztet, az adófizetők pénzének nagy részét új megoldással juttatják célba, mégpedig a nemrégiben létrehozott Shelter and Services Programon (SSP) keresztül, amely a szövetségi kormánynak lehetővé teszi a számára kedves civilek és egyházak közvetlen támogatását. 

„Az SSP támogatásai kritikus segítséget nyújtottak a migránsokat befogadó közösségeknek, és erre továbbra is szükség van” – idézi a lap a tárcavezetőt.

Ez még azonban nem minden: mivel ezzel a bőkezű mozdulattal el is fogyott az előirányzott éves forrás, a szaktárca 600 millió dollárnyi további forrást szeretne ideirányíttatni még idén. Ez a júniusban bejelentett 290 millió, illetve az augusztusban erre rálapátolt 77 millió dollárnyi pénzt is meghaladja. Az eddigi számla a lap szerint 800 millió dollár (mintegy 300 milliárd forint).

„Ahogy az olyan menedéknyújtó városok, mint New York City és Chicago gyorsan megtanulták, az illegális bevándorlás óriási terhet ró az amerikai adófizetőkre; az országban élő 11-22 millió illegális bevándorló évi 163 milliárd dollárjába kerül az országnak” – teszi hozzá a cikk (ez körülbelül az éves magyar GDP – a szerk.). Hozzáfűzve: mindez csak a közvetlen költségeket tartalmazza, a migránsok tömegeinek közvetett hatásait például a munkaerőpiacra, az egészségügyre, az oktatásra rótt többletterheket már nem.

Nem véletlen, tehetjük hozzá, hogy Donald Trump volt elnök nemrég belengette: ha megnyeri az elnökválasztást, „az amerikai történelem legnagyobb belföldi deportálási művelete” következik majd…

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitóképünkön: Migránsok az amerikai határfalnál május 10-én (fotó: HERIKA MARTINEZ / AFP) 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. szeptember 30. 12:43
Világossá kell tenni: A migráns invázió embercsempész bűnöző bandák által szervezett üzleti vállalkozás, mely szoros kapcsolatot mutat a migránstámogató és segítő NGO szervezetekkel, akiknek szintén anyagi (üzleti) érdeke fűződik az embercsempészek kollaborációjához. Mindez az állampolgárok pénzéből.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 30. 11:05
Költse csak az amerikaiak pénzét, annal nagyobb lesz jövőre a bukásuk. Amúgy sejtem, hogy az ukrajnaihoz hasonlóan onnan is nagy összegek jönnek vissza, azaz az USA libsik egyszerűen onnan is lopják a közpénzeket.
Claudius1
2023. szeptember 29. 22:19
Breitbar :):):):):):):):):) Komoly, mint a mocskos KESMA lapok
EX_Terminator
2023. szeptember 29. 22:03
Megismételjem magam?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!