Megindult Tel-Aviv első villamosa, máris tüntetések kezdődtek

2023. augusztus 18. 09:58

Maga a polgármester is távolmaradásával tiltakozott a csütörtöki szalagátvágó ünnepségen.

2023. augusztus 18. 09:58

Több éves késéssel pénteken egynapos díjmentes utazással megindult Tel-Aviv első, „piros” villamosvonalán a közlekedés – jelentette a helyi média pénteken. A „piros” járat Izrael kereskedelmi központjának, a Tel-Aviv körüli agglomerációnak, Gus Dánnak különböző részeit köti össze a várossal, a déli Bat Jam elővárostól Petach Tikváig közlekedik. 

Tiltakozások kezdődtek

Az új villamos bírálói elsősorban azt nehezményezik, hogy szombaton és a zsidó ünnepeken, évente hetvenkét napon a vallásosok követelésére leállítják a főként szekuláris, vagyis nem vallásos negyedekben és városokban haladó járatot. Emiatt számos tüntetést terveznek, és 

 

Tel-Aviv polgármestere is távolmaradásával tüntetett a csütörtöki szalagátvágó ünnepségen, 

 

mely után Benjámin és Sara Netanjahu villamosra szállt Miri Regev közlekedési miniszter társaságában.

Az első járat megindítása után tovább folynak az építési munkálatok két további vonalon, melyek a tervek szerint 2026-ban és 2028-ban készülnek el. A három villamos Gus Dán tizennégy városában százharminckilenc állomást tartalmaz majd. A piros vonalat 2015-ben kezdték építeni, s többször emelni kellett a beruházás költségvetését, amely végül mintegy tizenkilenc milliárd sékelt (mintegy kétezer milliárd forintot) emésztett fel.

(MTI)

Nyitókép: AMIR COHEN / POOL / AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. augusztus 18. 13:37
Itt bezzeg milyen korszerűek, Bár szerintem az összes libsi zsidó vagy magyargyülölő, és/vagy megélhetési, vagy problémás. Pedofil, homár, stb. Ahány normális zsidót ismertem, egy sem volt libsi szavazó.
connorj
2023. augusztus 18. 12:24
TEL AVIV: https://www.youtube.com/watch?v=k3PU6jZ8JFU
Halder_1899
2023. augusztus 18. 11:14
Vallás és állam szétválasztását keresztény országokban a zsidók lökik leginkább. Otthon meg náluk. eh.
luxusbatar
2023. augusztus 18. 11:05
Elindult baxod, ELINDULT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!