Továbbra is ágyúzzák a zaporizzsjai atomerő köré épült várost (videó)

2022. augusztus 29. 12:16

A felek egymást teszik felelőssé a támadásokért.

2022. augusztus 29. 12:16
null

Az erőmű köré épült várost, Enerhodart, és így a zaporizzsjai reaktorokat is veszélyeztetik a harcok. Az oroszok és ukránok továbbra is egymást teszik felelőssé a támadásokért.

Enerhodar polgármestere, a városból korábban már elmenekült Dmitro Orlov provokációval vádolta meg az orosz erőket, Moszkvát pedig „nukleáris zsarolással”.

Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva-barát katonai és polgári közigazgatási főtanácsának egyik tagja azt közölte, hét sebesültről tudnak, két ember állapota súlyos. Egyúttal azt vette az ukrán erők szemére, hogy a támadással igyekeznek megakadályozni a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) szakértőinek közelgő látogatását.

Mindkét fél videofelvételeket is közzétett, amelyeken lakónegyedekben lángoló autók láthatók.

Az egyik, közösségi oldalon terjedő felvételt alább tekinthetik meg:

Szakértőkből álló küldöttség indult az atomerőműhöz

Mindeközben Rafael Grossi, a NAÜ főigazgatója hétfői Twitter-üzenetében bejelentette, a szervezet szakértőiből álló küldöttség élén elindult a zaporizzsjai atomerőműhöz.

Üzenetében a főigazgató hangsúlyozta: mindent meg kell tenni az Ukrajna és egész Európa legnagyobb nukleáris létesítményének számító erőmű védelme és biztonsága érdekében.

Ahogy arról lapunk is beszámolt,

a létesítmény csütörtökön teljesen leállt, de szombatra két blokkot újraindítottak.

Ezenkívül Dmitro Orlov és az orosz megszálló hatóságok is beszámoltak arról, hogy erdőtüzek keletkezetek a nukleáris létesítmény környékén.

Az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető Enerhoatom vállalat vasárnapi közleményében arra figyelmeztetett, hogy ha súlyos baleset történne a zaporizzsjai atomerőműnek akár egy energiablokkjában is, a sugárfelhő nemcsak Ukrajna déli részére, de Oroszország déli, délnyugati területeire is kiterjedne.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2022. augusztus 29. 15:15
"zaporizzsjai atomerő" Legalább a címet olvassátok el mielőtt felteszitek a netre, ha már a cikkek szövegének ellenőrzésére nincs kapacitásotok.
csulak
2022. augusztus 29. 13:50
az ukranoknak ez szabad
mer-kell
2022. augusztus 29. 13:14
Nem nyugszik zselé , amíg valami tragédia nem következik be!
nick89
2022. augusztus 29. 13:05
Ez Vietnam 2. A fagyi most visszanyal. Körben a ferdeszeműek kárörvendenek és készítik nekünk a legújabb biológiai fegyverüket. (idióta politikusaink vannak...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!