A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Öt hónap alatt már a negyedik olajkút épült fel magyar társtulajdonosokkal Amerikában

2023. június 28. 00:00

2023. június 28. 00:00

Texas és Kansas államok nemcsak a cowboyokról, szaftos steakekről, virágzó farmokról, hanem a végtelen olajmezőikről is híresek. Az amerikai OMR OIL szakmai partnereivel közösen 2012 óta 112 olajkutat hozott létre az Egyesült Államokban. A kutak tulajdoni hányadainak egy része megvásárolható, többnyelvű dokumentációval, egy éve pedig már magyarul is.

Fotó: OMR Oil LLc
Fotó: OMR Oil LLc

A kitermelt olaj közvetlenül az olajfinomítóba kerül, aki a vételárat havi rendszerességgel fizeti ki a kút tulajdonosainak. Teszi ezt akár 20-25 éven át, ami egy kút átlagos élettartama. Az OMR OIL kutak kifizetéseit a 48 Mrd dollár árbevételű, 1931 óta működő CHS Inc. végzi. Személye és az állami felügyelet a garancia a pontosságra, így a kút (akár magyar) résztulajdonosa mindig biztos lehet abban, hogy rendszeresen megkapja havi járandóságát. A kutakat az építők, szakmai kivitelezők és a földtulajdonos farmer közösen birtokolják és előre biztosítják a létrehozás költségeit, melyek átszámítva 500 milliótól 6-7 milliárd forintig is terjedhettek. Az OMR OIL, mint az egyik tulajdonos, a tulajdonrészeinek egy részét pár héttel az átadás előtt, vagy a termelés megkezdése után értékesíti magánbefektetők részére, hogy az így keletkezett bevételből a soron következő projekt előkészítését finanszírozza. Ez a működés dinamikusabb fejlesztést tesz lehetővé, mint például egy bankhitel, ami lelassítaná és drágítaná a folyamatot. Így azonban havonta épülhet új projekt és nehezebben teszi rá más a kezét az értékes mezőkre.

A nyelvi akadályok, az eltérő olaj-jogi szabályozás megértése korábban nehézkessé tették a magyar anyanyelvűek számára a részvételt, de a budapesti információs iroda és az olajkutam.com oldal jelentősen megkönnyíti a hazai érdeklődők tájékoztatását. A magyar érdekeltségű kutak 5 hónapja termelnek, a hatóságilag ellenőrzött elszámolások szerint az eddigi adatok teljes évre vetítve (a költségek és az összes adó levonása után) 21-30% közötti hozamot jelentettek, dollárban, még a jelenlegi alacsonyabb olaj árfolyam mellett is.

OMR OIL Llc., EIN.: 47-2763549. Alapítva: 2012 - 1200 Main St. Hays, KS, 67601. A tájékoztatás nem teljes körű, részletek a weboldalon. wwww.olajkutam.com

 

(X)

Fotók: OMR Oil LLc

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibibácsi
2023. július 10. 09:54
Nofene! Lölő már olajban utazik, nehogy kiszáradjon a bőre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról