Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna

Egy-egy bútorötlet a lakás minden helyiségébe

2023. március 20. 00:00

2023. március 20. 00:00

Mindössze néhány kiegészítő bútorral akár jelentős problémáktól is megszabadíthatjuk otthonunkat.
Funkciót adhatunk az előszobának, kihasználhatjuk a sarkokban maradt üres területeket, a konyhában és a hálószobában is megszüntethetjük a növekvő káoszt, és végleg elfeledhetjük a fürdőszoba előtt ácsorgást!

Fotó: miniwebshop.hu
Fotó: miniwebshop.hu

Kerüljön előtérbe az előszoba

Az előszoba gyakran válik a lakberendezési tervek mostohagyermekévé, azt gondolván, hogy majd elég lesz egy fogas és egy tükör. Pedig az előszobában fordul meg a legtöbb vendég, akik itt szerzik az első benyomást otthonunkról. És a hely szűke sem lehet kifogás az előszoba háttérbe szorítására, még a legkisebb előszobában is elfér egy billenőajtós cipőtároló, amely meglepően sok lábbelit rejthet el, miközben alig foglal helyet. Fölé egy tükör és egy előszobafal, és már kész is vagyunk, megszabadulva ezzel annak a kínjától, hogy éjszaka a fürdőszobába botorkálva állandóan a fal mellett sorakozó cipőkben bukdácsoljunk…

Használd ki a sarkokat is

A nappaliban rendszeres gond, hogy egy idő után túlzsúfoljuk bútorokkal a helyiség élhető részét, miközben esetleg bizonyos területekről megfeledkezünk. A szoba sarkai éppen ilyen elhanyagolt részei a nappalinak, miközben nagyon is könnyen hasznosíthatók. A sarokpolcokon rengeteg minden elfér, akár könyvet is tarthatunk rajta, ezzel felszabadítva értékes területeket a szoba központjábanl. Amellett, hogy a szoba sarkait feldobja a polcrendszer, a dizájnnal tovább erősíthetjük a nappali hangulatát, és még rendezettebb környezetet is teremthetünk.

Hogy ne vessz el a konyha Bermuda-háromszögében

A konyhában kiemelten fontos a praktikum, ám szinte elkerülhetetlen, hogy egy idő után elfogyjon a tér. Az új eszközök már csak a pulton férnek el, miközben a főzéshez fontos konyhai háromszögben, vagyis a tárolás, előkészítés, elkészítés műveleteiben egyre több minden akadályoz. Egy mobil konyhaszigettel viszont nemcsak a tároláskor nyerünk újabb felületeket, hanem a munka közben is jól jöhet, egy kerekes zsúrkocsira pedig a felszolgálásnál is támaszkodhatunk. Utóbbi előnye, hogy még kültéren is hasznos lehet akár grillezésnél, akár bográcsozásnál.

Ne félj a szövetgardróbtól

Ruháink tárolása alapvető kérdés otthonunk rendben tartása szempontjából, ám nem mindenki olyan szerencsés, hogy van pénze és helye egy külön gardróbszekrény, netán gardróbszoba kialakítására. Ám erre is van praktikus, mobil megoldás, mégpedig a szövetgardrób, amely mérettől függően meghökkentően sok ruhát tud elnyelni. Ráadásul a könnyen tisztítható darabok gyakorlatilag épített változataik minden funkciójával rendelkeznek, és még kisebb hálókban is lehet helyet szorítani nekik. Akasztós, polcos, sőt, akár fiókos rekeszekkel is fel lehet szerelni, tárolhatók benne cipők, de jut hely a kiegészítőknek is. Ha eddig a lakás különböző pontjain volt kénytelen a ruháit tárolni, egy szövetgardrób egy csapásra megoldja az öltözködés maceráját, és rendezett tárolási lehetőséget biztosít a ruháknak.

Ne becsüld le az apróságokat

És ha már tárolás! Nem ritka, hogy a különböző kiegészítők a fejünkre nőnek, az évek során kicsivé válik a korábban még nagynak is gondolt ékszeres doboz, vagy elfogy a hely a karórák számára. Hogy ne kelljen állandóan bogozni az összegabalyodott karkötőket és nyakláncokat, vagy keresgélni a zoknik között tartott órákat, érdemes beszerezni egy profi ékszer- és óratárolót. Előbbi előnye, hogy műfajok szerint helyezhetők el a különböző csecsebecsék, így nem lesz többet elkallódott, a többi ékszer között megbúvó félpár fülbevaló. Utóbbiban pedig karcmentesen tarthatók a kedvenc karórák, amelyek így biztonságban tartva is csak kis helyet foglalnak el.

Hogy ne kelljen beosztás a fürdőszobához

A fürdőszoba az egyik legkomolyabb vitákat kiváltó helyiség a lakásban, ha nem egyedül lakunk, szinte biztosan belefutunk a problémába, amikor egyszerre többen akarjuk használni. Hogy ne legyen állandó vita a beosztás körül, tehermentesítsük kicsit a fürdőszobát. Erre tökéletesen alkalmas lehet egy fésülködőtükör vagy sminkasztal, amelynek a nappaliban, a hálószobában vagy akár a gardróbban is találhatunk helyet. Ez a család hölgy tagjainak életkortól függetlenül alapból egy álom megvalósulása, hiszen véget vet a fürdőszobai tükör előtti pipiskedésnek. A tetejébe egy csomó haj- és sminkeszköztől mentesíthetjük általa a fürdőt, ráadásul a reggeli és esti előkészületeknél is lerövidíthetjük a sorban állás idejét…

 

(X)

Fotó: miniwebshop.hu

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!