IRNA: Dróntámadást hárított el az iráni légvédelem

2023. január 29. 09:28

A Jason Jay Smart amerikai politikai stratégia Twitter-oldalán megjelent videó szerint viszont elképzelhető, hogy más is történt.

2023. január 29. 09:28
null

Az iráni légvédelem sikeresen visszavert egy dróntámadást, amelyet az ország középső részén lévő Iszfahán katonai létesítménye ellen intéztek ismeretlenek – jelentette vasárnap az iráni állami média a védelmi minisztériumra hivatkozva. A tárca az IRNA hírügynökséghez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, hogy a lőszergyárat célzó három, robbanószerkezettel felszerelt drón közül kettőt a levegőben megsemmisítettek, a másik pedig felrobbant, „apróbb károkat okozva a tetőszerkezetben”.

A szombat éjjel történt incidensnek nincsenek áldozatai – tették hozzá. Az iráni hírügynökségek korábban már tudósítottak a létesítményből jelentett robbanásról, valamint képsorokat is közzétettek, melyeken tűzoltóautók és mentőautók láthatók. Iszfahán kormányzóhelyettese, Mohammed Reza Dzsan-Neszfári azt közölte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben.

Mindeközben az iráni állami televízió jelentése szerint tűz ütött ki az északkeleti Tebríz egyik olajfinomítójánál, legalább egy tűzoltó megsérült, az okot egyelőre vizsgálják. Júliusban az iráni hatóságok több kurd milicista letartóztatásáról adtak hírt, akik a gyanú szerint Izraelnek dolgoztak, és egy kiemelten fontos iszfaháni védelmi komplexum felrobbantását tervezték. Az utóbbi években többször jelentettek robbanásokat és tüzeket az iráni hadsereg létesítményeiből.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó/Twitter

A Jason Jay Smart amerikai politikai stratégia Twitter-oldalán megjelent videó szerint viszont elképzelhető, hogy más is történt.

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hazafi Teddymackó
2023. január 30. 20:43
Ezek az ukrán gyilkosok voltak. Legközelebb velünk kezdenek ki. Kapóra jön a gyáva és gyilkos ukránoknak hogy a közvélemény Izraelt gyanúsítja. Vesszen ukrajna, legalább a dnyeperig vigyenek mindent az oroszok. Ha ukrajna szarvát évtizedekre letörik, lehet tartós béke. Különben megtámadnak minket.
remi
2023. január 29. 17:49
Egyelőre úgy tűnik, hogy a dróngyártó üzem elleni dróntámadás (ironikus, nem?) nem járt sikerrel: https://t.me/NovichokRossiya/23552
remi
2023. január 29. 13:17
A különböző forrásokban megjelent infókat elnézve kurvára nem ez történt, a valóságban az történt, hogy izráél egyidőben legalább 5 helyszínen (valószínűleg jóval több lehet) indított dróntámadásokat iráni (hadi)ipari létesítmények és kormányzati épületek ellen. Az egyelőre nem világos, hogy milyen drónokat használtak és ezeket tengerről vagy azeri területekről indították el, de ez már mindenképpen egy újabb háború küszöbe.
táltos
2023. január 29. 10:22
Apa kezdődik! Orosz-ukrán(USA), Irán-Izrael(USA), Kína-Tajvan(USA). Egy közös pont van. USA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!