A slim fit nagymestere – így öltözik Szijjártó Péter

2022. december 13. 20:36

Fekete öltöny, kissé szűkre szabott zakó, cápagallér és színes nyakkendők – Kovásznai Andreával a külgazdasági és külügyminiszter megjelenését elemeztük a Kifutóban!

2022. december 13. 20:36
null

Kovásznai Andrea és Szalai Laura írása

„Szijjártó Péter mélyen elkötelezett a megjelenés iránt, ami nem túl gyakori egy férfi politikusnál Magyarországon. Külügyminiszterként országimázst is képvisel, már pedig stílusát tekintve ezt méltóan teszi. Mindig elegáns, konzervatív, egyúttal perfekcionista, ízléses és kifinomult megjelenése van” – mondja Kovásznai Andrea. Úgy véli, hogy

a politikus minden alkalommal egyfajta kompetenciát közvetít, és kompromisszumok nélküli az öltözete.

„A megjelenése a megtestesült következetesség, mindig figyel a részletekre” – teszi hozzá. A szakértő szerint a miniszternek kifejezetten jó a fizikuma, ami miatt nem okoz neki nehézséget a jó megjelenés. „A social felületein sokszor láthatjuk, hogy sportol, rendszeresen fut, ám azt sem akármiben teszi. A legtöbben futás közben azt veszik fel, amit találnak otthon, gyakran a kiutált pólókat és gatyákat húzzák magukra, nála viszont a sportöltözék is megkomponált” – fogalmaz a stílustanácsadó.

Szijjártó Péter napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. július 8-án (MTI/Máthé Zoltán)

A brand: fekete és a slim fit öltöny

„A nyakkendőinél gyakran választ színes darabokat, a feltűnő lilától a diszkrétebb halványkékig igen jól választja meg színeket.  A mintás darabok kevésbé jellemzők nála,  ám ha mégis egy ilyenre esik a választása, az is mindig ízléses, és passzol a karakteréhez, a tárgyalási helyzetekhez” – fogalmaz Kovásznai Andrea. Szijjártó Péter egysoros, sötét öltönyöket visel, azon belül is elsősorban fekete színűeket. Öltönyei a szakértő szerint minden esetben kifejezetten testhez állóak, a sziluettjét remekül kiadják.

„A fekete öltöny a dresscode szabályok szerint csak esti viseletnek megfelelő, de Magyarországon napközben is hordják a férfiak. Egyébként Tom Ford designer szintén csakis fekete öltönyt, sőt olykor szmokingot visel, utóbbihoz fekete csokornyakkendőt köt a hétköznapokon is, nála ez egyfajta brand. El tudom képzelni, hogy Szijjártó Péternél is

– mutat rá.

Fontos a gombolási etikett

Ha már slim fit, a stílustanácsadó megjegyzi: bár az összkép tökéletes, de a zakónál úgy tűnik, mint ha egy számmal kisebbet hordana Szijjártó Péter. „Látszik, hogy a zakói rá vannak szabva, ám azok megállnak a csípőjénél, én viszont hosszabbra hagynám. Emiatt ugyanis kissé olyan benyomást kelt, mint ha kicsik lennének rá” – teszi hozzá.

A szakértő felhívja a figyelmet, hogy az öltöny begombolásának komoly etikettje van, „kétgombos zakóknál például az első gombnak minden esetben begombolva kell lennie, az alsót pedig kigombolva kell hagyni. Szijjártónál ez mindig működik: ahogy száll le a repülőről, lép fel a pódiumra, azonnal ügyel a gombolási rendre, egyből nyúl a felső gombjához. Ez az exkluzív megjelenések elengedhetetlen mozdulata” – hívja fel a figyelmet. Megjegyzi:

pont annyi látszik ki az ingből a zakó alatt, amennyinek kell, minden részlet stimmel.

A Runway Run jótékonysági futóversenyen a Liszt Ferenc-repülőtéren 2019. augusztus 31-én (MTI/Lakatos Péter)

A kedvence a cápagallér

Kovásznai Andrea szerint a miniszter ingjei tökéletesek: a leggyakrabban cápa- illetve félcápa gallérú darabokat visel, ami a „legelegánsabb és a legnehezebben viselhető gallér, mivel ehhez csak a gondosan megkötött nyakkendő passzol, ami kiemeli az ing és viselője karakterét. Az inggallérjai minden esetben megfelelően illeszkednek az arcméretéhez- és formájához” – teszi hozzá. Emellett a cipőit is gondosan választja ki, mindig alkalomhoz illő, elegáns lábbeliket hord. „Számomra mindig a cipő a legfontosabb egy férfinál. A cipő az, aki vagy, annyit árul el rólad, mint a kézfogásod. Ha széttaposott, igénytelen, lestrapált, túlhordott lábbeliben jár egy férfi, az biztos, hogy nem kelt jó benyomást” – hívja fel a figyelmet.

Nyitókép: Szijjártó Péter az EU-tagországok külügyminisztereinek tanácskozására érkezik Luxembourgban 2022. április 11-én (MTI/EPA/Julien Warnand)

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ChatBot
2022. december 14. 11:58
Kakadufrizura, kóros soványság, edzésmánia, nyökögős, ő-zös beszéd, kényszeres szervilizmus, munkamánia - a pártdroidok jellemző tulajdonsága.
nyugalom
2022. december 14. 11:50
Volt gyerekszobaja! Varnyunak pl nem biztos vagy vadainak! Dobrevanak lehetett, de izlestelen tehen maradt, a sok penz ellenere!
Lajoss
2022. december 14. 07:53
Ez a bohóc nagyon sokba van az országnak..
files32
2022. december 14. 06:31
Tíz évig kellene nevelgetni egy városi erdőt, hogy elnyelje azt a szén-dioxidot amit egy év alatt repült el Kakadu.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!