Az Egyesült Államok rakétarendszert szállít Ukrajnának

2022. július 03. 19:14

Az ukrán védelmi miniszter a Twitteren mondott köszönetet Joe Bidennek.

2022. július 03. 19:14
null

Az Egyesült Államok egy 820 millió dolláros katonai segélycsomag részeként Nemzeti Fejlett Felszíni Légvédelmi Rakétarendszert (NASAMS) szállít Ukrajnának – írja a BBC.

A Guardian arról számolt be, hogy az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznyikov Twitteren mondott köszönetet Joe Biden amerikai elnöknek és Lloyd Austin védelmi miniszternek.

A lépést „Ukrajna támogatásának újabb jelentős lépéseként” jellemezte.

Nyitóképen ukrán csapatok rakétákat lőnek ki. Fotó: MTI/EPA

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. július 04. 13:01
Hogy lőjenek "át" vele,hátha az orosz visszalő 1 taktikai (kicsi) atommal. (Pearl Harbourt ugyanezek(!) az olajembargóval (!) provokálták ki.)
Pathfinder76
2022. július 04. 06:45
A NASAMS egy fejlett légvédelmi rakétarendszer. Annyi a gond,hogy nem rakétavédelmi rendszer. Az orosz nagy sebességű rakéták ugyanúgy át fignak jutni rajta,ahogy az S300,BUK ,stb rendszereken átjutottak eddig is . Honnan lesz ehhez ukrán kezelőszemélyzet? Ki adja át a rendszert?Vagy újonnan gyártott? Véletlenül nem a Magyarország által megrendelt fegyvereket kapják meg az ukránok?
Sany Xepi
2022. július 04. 05:53
Tehát megint olajat öntenek a háború tüzére, és nem békét akarnak. Ez a NATO ma, ide fejlődött.
Szerintem
2022. július 04. 05:48
Praktikusabb lenne egyből odavinni, akiknek az ukránok eladják. Nem terhelnék a klímát se a felesleges szállítgatásokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!