Szerbia és Montenegró is elismerik a magyar védettségi igazolványt

2021. április 30. 09:45

Szerbiával és Montenegróval már megvan a megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

2021. április 30. 09:45
null

„Ha minden jól megy, hamarosan elmondhatjuk, hogy már 4 millió honfitársunkat tudtuk beoltani és ezáltal megvédeni őket a járványtól. Újabb lépést tehetünk tehát a normalitás irányába, ami lehetővé teszi, hogy egyes országokkal megállapodjunk állampolgáraink karantén- és tesztmentes utazásáról” – írta csütörtökön Szijjártó Péter, mely kritérium másnap estére teljesült is.

Szabad az út Montenegróig

Csütörtökön Nikola Selaković szerb és Đorđe Radulović montenegrói külügyminiszterrel Szijjártó Péter megállapodott abban, hogy az országokban kiadott oltási igazolványokat kölcsönösen elismerik a felek, és így a beoltottak péntektől szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia, illetve Magyarország és Montenegró között.

Izraellel és Görögországgal is tárgyalunk

Szijjártó Péter arról is beszámolt, hogy a tárgyalások megkezdődtek Görögországgal és Izraellel is, és amint ezek révbe érnek, azonnali tájékoztatást fog adni. 

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hopika
2021. április 30. 12:20
na aztán kint vagyunk a vízből ezzel a 2 országgal
monuskaroly
2021. április 30. 12:13
Na ezeket sem veszik fel az EU-ba. Ilyen nyíltan szembemenni a központi-bizottság döntésével?
Griffi
2021. április 30. 12:10
Mindegyik ország el fogja ismerni a keleti vakcinákat is, melyikük vezetősége lenne elég hülye ahhoz, hogy ne engedje be a kínai és orosz turistákat, üzletembereket? Ausztria most vesz egymillió adag Szputnyikot, Németország is most szerződik velük. Nyilván nagyon erős itt az érdekképviselet, Stella asszony is megkapta már a négymillió euróját is, de nem életszerű ilyesmit kikötni, hogy "csakfájzerreloltsatok-különbennemjöhettek"
villogókékfog
2021. április 30. 10:13
Szóval Montenegrónak inkább kell turista, nem úgy mint az egész euak? Az ep tényleg a tagországok érdekeiért dolgozik? Egy vagon pénzt emészt az ep és csak károkat okoz. Döbbenet. Van egy olyan sejtésem, hogy Viktor jó előre tudta, hogy le fogják szarni a keleti vakcinákkal beoltottakat, ezért minden országgal külön megállapodunk. Hát nem zseni? Libernyákok, ezen a hétvégén epehányásig fogtok piálni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!