Oettinger lett a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács társelnöke

2020. február 19. 09:50

Orbán Viktor három évre nevezte ki a volt uniós biztost.

2020. február 19. 09:50

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg, hogy az előzetes híreknek megfelelően új pozíciót kapott a korábban energiaügyi, digitális piacért, valamint pénzügyi tervezésért is felelős uniós biztos a magyar kormányfőtől. Mint ahogy itt olvasható a 91. oldalon, a magyar kormányfő a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény 10/A.  § (2) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva „Günther Oettingert, az Európai Bizottság volt biztosát a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács társelnökévé, továbbá

Birkner Zoltánt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökét, Jakab Rolandot, az Ericsson Magyarország Kft. regionális igazgatóját, Krausz Ferencet, a Max Planck Kvantumoptikai Intézet igazgatóját, Lovász Lászlót, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét, Orbán Gábort, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatóját, Pakucs Jánost, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnökét, Varga Mihály pénzügyminisztert, Világi Oszkárt, a MOL Nyrt. Csoportszintű Innovatív Üzletágak és Szolgáltatások ügyvezető igazgatóját, valamint Závodszky Péter nyugalmazott egyetemi tanárt” a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagjává nevezte ki, hároméves időtartamra.

Oettinger, teljes nevén Günther Hermann Oettinger Stuttgartban született, 1953. október 15-én. A német, CDU-s politikus 2005 és 2010 között Baden-Wüttemberg tartományi miniszterelnöke volt, ezután 2010 és 2019 között az Európai Bizottság tagja volt. Politikai pályája előtt jogászként és üzletemberként is dolgozott.

(Mandiner)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tolan
2020. február 19. 21:31
Hát ez a jó Günther sem tudott ellenállni Orbán zsenijének?
tolan
2020. február 19. 21:30
Hát ez a jó Günther sem tudott ellenállni Orbán zsenijének?
zolizolizoltan
2020. február 19. 17:49
MIután felocsúdtam, az jutott eszembe, vajon Oettinger Orbán önálló ötlete volt, vagy esetleg Merkel "egyeztette" vele?
adonyi29
2020. február 19. 16:06
Bár érteni vélem a döntést, azért szögezzük le, hogy azért Öttinger nem a legélesebb kés a fiókban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!