A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Elismert egyház lehet a Hit Gyülekezete is

2011. július 11. 21:24

Az egyháztörvényhez benyújtott zárószavazás előtti módosító tizennégy egyházat ismerne el. Az eredeti KDNP-s javaslattal szemben a többi vallási közösséget nem kategorizálnák. Elismert egyház lehet a Hit Gyülekezete is.

2011. július 11. 21:24

Tizennégy egyház és vallásfelekezet elismerését javasolja az Országgyűlésnek a parlament alkotmányügyi bizottsága. Az eredeti KDNP-s indítvánnyal szemben a többi vallási közösséget nem nevesítenék és nem kategorizálnák. Utóbbiak nyilvántartásba vételéről a Fővárosi Bíróság helyett a parlament dönthet, kétharmados többséggel. Az egyházügyi törvényhez benyújtott zárószavazás előtti módosítót a bizottsági ülésen Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ismertette, majd a testület úgy döntött, hogy a parlament elé terjeszti.

Az indítvány szerint az Országgyűlés a következő egyházakat ismeri el: Magyarországi Katolikus Egyház, Magyarországi Református Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség, Budai Szerb Ortodox Egyházmegye, Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátus, Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház, Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye, Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje, Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete, Magyarországi Baptista Egyház, Hit Gyülekezete. Az utóbbi az eredeti kereszténydemokrata javaslatban nem szerepelt az elismert egyházak között.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. július 12. 21:12
Na erről beszéltem: "A gazdasági tárca tiltakozása ellenére 2010 karácsonyán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes asztalhoz ült Erdő Péter bíborossal, és 5,3 milliárd forinttal megtoldotta a katolikus egyháznak fizetett állami járadék összegét. Miközben az állam minden fronton igyekszik nyirbálni a költségvetés kiadásait, az egyházi célú támogatások az idén becslések szerint 15-20 milliárddal is növekedhetnek. Az egyházaknak ráadásul most már törvényadta joga, hogy a hitéleti bevételeket elszámolási kötelezettség nélkül költsék el saját belátásuk szerint."
ZolieM
2011. július 12. 09:50
Ezt nem hittem volna... A Fideszre én többé nem szavazok, az tuti!
maxval
2011. július 12. 09:07
Ebben a formában ez már egy elfogadható jogszabály. Az eredeti változat borzalmas volt. Tulajdonképpen ez a tervezet megfelel az általános európai szabályozásnak: szabad a vallás, de egyházi státusza csak kiemelt, a lakosság széles körét érintő szervezeteknek van. A Hitgyüli a lakosság széles körét érinti, így teljesen természetes az egyházi státusza.
HattoryHanzo
2011. július 12. 08:58
Két hörgés között egy-két kérdést érdemes megfontolni: mi a jobb, a halott drogos/alkoholista gyerek/testvér/rokon, vagy az élő hitgyülis? Ki ismer olyan hitgyülekezetest, aki fizetésnap késsel kergeti a családját a gangon, miután hazatántorgott az ivóból, ahol a szesz-játékgép kombó megette a fizut? Ha felnőtt emberek saját elhatározásukból odaadják a pénzüket egy szervezetnek, ahhoz kinek mi köze van? Gera Zoli, Bayer Friderika, az ex-Bergendys énekes mennyi rejt nagyobb veszélyt a társadalomra, mint a szintén vallási fanatikus Eperjes Károly?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról