Elismert egyház lehet a Hit Gyülekezete is

2011. július 11. 21:24

Az egyháztörvényhez benyújtott zárószavazás előtti módosító tizennégy egyházat ismerne el. Az eredeti KDNP-s javaslattal szemben a többi vallási közösséget nem kategorizálnák. Elismert egyház lehet a Hit Gyülekezete is.

2011. július 11. 21:24

Tizennégy egyház és vallásfelekezet elismerését javasolja az Országgyűlésnek a parlament alkotmányügyi bizottsága. Az eredeti KDNP-s indítvánnyal szemben a többi vallási közösséget nem nevesítenék és nem kategorizálnák. Utóbbiak nyilvántartásba vételéről a Fővárosi Bíróság helyett a parlament dönthet, kétharmados többséggel. Az egyházügyi törvényhez benyújtott zárószavazás előtti módosítót a bizottsági ülésen Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ismertette, majd a testület úgy döntött, hogy a parlament elé terjeszti.

Az indítvány szerint az Országgyűlés a következő egyházakat ismeri el: Magyarországi Katolikus Egyház, Magyarországi Református Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség, Budai Szerb Ortodox Egyházmegye, Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátus, Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház, Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye, Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje, Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete, Magyarországi Baptista Egyház, Hit Gyülekezete. Az utóbbi az eredeti kereszténydemokrata javaslatban nem szerepelt az elismert egyházak között.

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik