Hetilap - Címoldal

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

V. évfolyam 51. szám

Orbán Viktor

Nem fizetjük meg a rossz brüsszeli döntések árát!

2023. december 20.

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

Belföld

Cikk kép

Magyarország, köszöni szépen, jól van – miközben szüntelenül az érdekeiért és az EU jövőjéért is küzd

Ha óvatosan is, de elmondhatjuk: küzdelmes, ugyanakkor eredményekben gazdag évként élhettük meg 2023-at. Szalai Zoltán írása.

Cikk kép

Varga Judit: Harcban állunk Európa lelkéért – a bürokrata elit megint el akarja árulni a kontinenst

Most jött el annak az ideje, hogy az állhatatos kitartás, az ellenállás, a mindennapi helytállás elérje a kritikus tömeget!

Cikk kép

Dac volt bennem, meg harag, mert Székelyföldön akkoriban mindenkinek volt apukája, csak nekem nem – Böjte Csaba a Mandinernek

A ferences rendi szerzetessel az életéről szóló, a napokban megjelent könyv apropóján beszélgettünk kezdetekről, istenkeresésről, a Ceaușescu-rendszer túléléséről és a gyermeki hit erejéről.

Cikk kép

Hunnia karácsonya

A modern nyugati liberalizmus egyetemes voltába vetett vakhit kapitális tévedés.

Szép új fogalmak

Minden politikusnak tisztában kell lennie: minél hektikusabb világban élünk, annál veszélyesebb a hazugság.

Cikk kép

Ég-e az örökmécses a szívedben? – bemutatkozik az Ifjú Lámpás missziós iskola!

Miért lesz valakiből a missziók embere huszonévesen? Ki képes teljes átformálni az életet anélkül, hogy a szabadságunkat egy cseppet is korlátozná, sőt miközben mindent kér, még ennél is többet ad?

Cikk kép

Nem fizetjük meg a rossz brüsszeli döntések árát! – Orbán Viktor a Mandinernek

Hogyan látja a jövő évi európai parlamenti választás tétjét? Kitől kell megvédeni a magyar szuverenitást? Elengedte-e a Fidesz Budapestet? Exkluzív interjú a miniszterelnökkel.

Külföld

Cikk kép

Ilyen a blues, a country, a jó sztékek és whiskey-k hazája, a Mississippi lassú életérzésű völgyvidéke – nagy utazás mély-Amerikába

Milyen az amerikai hátország, távol az óceánparti nagyvárosoktól, távol a progresszív értelmiség fellegváraitól? Szilvay Gergely útirajza a Mély Délről.

Cikk kép

„Egy-két csipkelődő megjegyzést leszámítva senki se kezd itt végeláthatatlan tirádába Putyinról, Orbánról, háborúról” – beszámoló Lengyelországból

Ember tervez, Isten végez – nem gondoltam volna, hogy valaha a testvéri Lengyelországba fog repíteni az élet. Utazás egykori szomszédunk és a lengyel emberek szívébe. Forisek ádám írása.

Cikk kép

Nagy az elégedetlenség a baloldalon

Minden szétesőben van, de ott az egyház biztos pontnak – mondja Russell Ronald Reno amerikai író, publicista. A katolikus teológiaprofesszorral a közelgő amerikai elnökválasztásról, a keresztény politikáról és a hagyományos kereszténység reneszánszáról az NKE konferenciáján beszélgettünk.

Közélet

Cikk kép

Pásztorok ideje

A sokat emlegetett keresztény Európa eszméjének és gyakorlatának csak ott van esélye kormányzó többséget szerezni, ahol a kereszténydemokrata polgári közép és a radikális jobboldal elviselik egymást – bármily nehéz is ez olykor.

Külhon

Cikk kép

Gyermektől gyermekig, lélektől lélekig – így sokszorozódik meg az ajándékozás ereje Kárpátalján, a háború árnyékában

A kárpátaljai Badaló nyüzsgő kis gyermekserege mindennél jobban várja a karácsonyi angyalt. Kívánságaikat pedig nem is akárkik teljesítik…

Makronóm

Cikk kép

Úgy indultunk, hogy győzni fogunk

Évtizedekig azon ment a morfondírozás, hogy a Kelethez vagy a Nyugathoz igazodjunk, eszünkbe se jutott, hogy lehetne jól artikulált saját érdek- és értékrendünk – mondja György László. A kormánybiztossal egy meritokratikus Magyarországról és az Európában egyedülálló gazdasági filozófiáról beszélgettünk.

Sport

Cikk kép

Soha rosszabb esztendőt! – íme a magyar sport 2023-ban elért legfényesebb sikerei!

Idén a futballválogatott szereplésén kívül is csodás eredményeket értek el világszerte a magyar sportolók – összeszedtük a legfontosabb eseményeket!

Meta

Cikk kép

Paterson karácsonya

Cikk kép

Karácsonyi könyvajánló

Cikk kép

Minden esetben az életet kell támogatni

A bűntudat sok esetben rejtőzködik: a nő nem ismeri fel, hogy az élete válságai a sok évvel korábban átélt abortusz következményei. Napjaink egyik legvitatottabb témája kapcsán Olaj Anett-tel beszélgettünk a terhességmegszakításáról, az életvédelemről, az önvádról és a feloldozásról.

Cikk kép

Az ünnep borai

Cikk kép

„Egy várkapitány vakol, vív és rendet tart”

Az a célunk, hogy a Vár ismét úgy legyen Budapest szerves része, ahogy fénykorában – mondja Fodor Gergely. A várkapitány szerint kiemelkedő társadalmi támogatottság övezi a budavári palotanegyed megújítását.

Kézikönyv a valósághoz

A globalizáció amerikai korszaka véget ért. Az új kihívásokra a Nyugat válasza a blokkosodás, amely a matematika törvényei alapján sem Amerikának, sem Európának, sem Magyarországnak nem érdeke. Képesek vagyunk-e egy huszárvágással fordítani a dolgok logikáján?

Utolsó Figyelmeztetés

Cikk kép

Most majd megismerkedhetünk azokkal az időkkel, amelyekben nagy- és dédszüleink éltek – visszatért a háborúk kora

A mi dolgunk, hogy a saját hazánkat megóvjuk azoktól a borzalmaktól, amelyek sajnos egyre többeket fenyegetnek. Névai Gábor írása.