Hetilap - Címoldal

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

V. évfolyam 44. szám

Schiffer András

Pressman sérti az ember önérzetét

2023. november 01.

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

Hetilap

Cikk kép

Íme Anna Wintour, a Vogue kíméletlen főszerkesztője, „New York nem hivatalos polgármestere”, aki korábban Hillary Clinton stílusáért is felelt – portrénk!

Védjegyévé vált a sötét napszemüveg, munkabírása miatt az Atom Anna becenevet kapta. A divat rettegett úrnőjeként is emlegetik.

Cikk kép

Ellenzéki sorokban felülő halottak, szevasztok! – Tán csak nem észre tetszettek venni, hogy Schiffer András hiteles?

Nocsak, másfél évnyi síri csend után megint izgalmas a magyar politika; a baloldal mintha elkezdte volna megírni 2006 forró őszén kézhez kapott házi feladatát. Kohán Mátyás írása.

Cikk kép

Szlava propahangyi!

. A környező országok történelemoktatásáról szóló, a közoktatásban használt tankönyveiket bemutató sorozatunkban ez alkalommal háborúban álló északkeleti szomszédunkat vizsgáltuk meg.

Cikk kép

Keresztény egységre fel!

Egy civilizáció nem élhet lelki alapok nélkül.

Cikk kép

Igen? Séf?

Cikk kép

Germán ősz

Cikk kép

Beköszönt az ingaállamok kora

Az unipoláris világrend felbomlásával egyes középhatalmak befolyása és döntési szabadsága akár még gazdasági-katonai erejüknél is jobban megnőhet.

Cikk kép

Egy ország aggódik Milák Kristófért

Az árral szemben úszik versenyt az idővel világklasszisunk, segítségre lenne szüksége, hogy újra a régi lehessen. Összefoglalónk a kálváriájáról.

Külföld

Cikk kép

Latin-Amerika egészen balra csúszott – de győzhet-e most Argentínában az unortodox jobboldal?

Venezuelában és Nicaraguában egyenesen baloldali diktatúra van, utóbbi országban a sandinisták az egyházat is üldözik. Jobboldali diktatúra sehol nincs a kontinensen. Kohán Mátyás írása.

Cikk kép

Félelmetes folyamat zajlik a szemeink előtt – teljesen elszabadult a zsidógyűlölet a nyugati baloldalon

Az új narratívában Izrael lett az elnyomó, a palesztinok pedig az áldozatok. A nyugati baloldal jelentős része, amely addig pozitívan tekintett a cionizmusra, Izrael ellen fordult.

Hogyan építsünk új médiát?

Ideje nekünk, konzervatívoknak a saját agytrösztjeinken és kutatóintézeteinken, sőt médiumainkon keresztül azt folytatni, amit a baloldal már évek óta tesz.

Közélet

Cikk kép

Látványosan megromlott a kapcsolat Németország és Magyarország között – itt a kutatás, amely elmagyarázza, miért!

A gazdasági kapcsolatok dinamikusan fejlődtek a két ország között, ám a német média gyakorlatilag egyoldalúan negatív Magyarországgal, illetve a kormányával szemben.

Cikk kép

Amit Pressman művel, az elfogadhatatlan, egyszerűen sérti az ember önérzetét, ahogy itt közlekedik Magyarországon – Schiffer András a Mandinernek

Miért tragédia a lengyel választási eredmény? Mi a baj az akkugyárakkal? Ki az ellenzék vezére? Interjúnk a volt országgyűlési képviselővel, ügyvéddel!

A múzeum nem halott, él!

Az ünnep fenomenológiája

Az ötvenhatosok elmondhatnák nekik, hogy egy igazi diktatúrában fő szabály szerint a kávéházi ellenállókat is felakasztják – legyen az a kávéház egy Starbucks vagy a Pilvax.

Cikk kép

A Gyurcsány-párt várhatóan új fokozatba kapcsol – jöhetnek az eddigieknél is súlyosabb követelések!

A DK folytatja az ellenzéki térfél leuralását. Donáth publicisztikája se különösebben rendíti meg Gyurcsányékat, legfeljebb elégtételt vesznek az önkormányzati választásról szóló alkudozásokban.

Cikk kép

Az unió elvesztette a józan eszét – Sótonyi Péter.a Mandinernek

Az Állatorvostudományi Egyetem rektorával, a Professzorok Batthyány Körének korábbi elnökével a modellváltás nyerteseiről, az Erasmus-ügyről és a pedagóguspálya presztízséről is beszélgettünk.

Könyvek a jövőről

Akarjuk-e érteni Kínát?

Anekdoták egy kanadaitól, aki húsz éve tanít Kínában, és szeretné, ha mindannyian többet és jobban értenénk az országból.

Élet

Cikk kép

Vagyok, aki vagyok

A fiatal műgyűjtő, Jáky Balázs kollekciójából látható pazar válogatás az Ybl6 Művészeti Térben.

A színésznő sírja

Cikk kép

Gazdag halott nincs – Zelena András gyászterapeuta a Mandinernek

Miért ódzkodunk a gyásztól, és miért kerüljük a gyászoló embert? Fel lehet készülni a földi életből való távozásra? Megannyi feszítő kérdés – ezekre kerestük a válaszokat a gyászterapeutával.