Emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain

2023. március 22. 15:40
Még többet fizethet, aki nem fizet.

Április 1-jétől több pótdíjat fizet majd, aki utazási igazolvány, kedvezményes vagy díjtalan utazásra jogosító okmány nélkül, illetve érvénytelen jeggyel, bérlettel utazik a Volánbusz járatain – derül ki a társaság közleményéből.

A helyszíni pótdíj 12 ezer, a pótdíjazástól számított 3-30 napon belüli teljesítésnél 25 ezer, 30 napon túli tartozás esetén pedig 50 ezer forint lesz.

Eddig ez az összeg jóval alacsonyabb volt: 30 napon belüli fizetés esetén 8 ezer forint, 30 napon túl 12 ezer forint.

Új lehetőségként 3 napon belül még lehetőség lesz a helyszíni bírsággal megegyező mértékű, 12 ezer forintos pótdíjat fizetni. Az utólagos bemutatás költsége 2500 forintra nő. A vállalat közleménye szerint a drasztikus változtatások célja, hogy mindenki érvényes jeggyel vagy bérlettel utazzon a Volánbusz járatain.

A múlt évben 186 ezer járat ellenőrzése során összesen 98 millió forint pótdíjat szabtak ki az ellenőrök. A Volánbusz tájékoztatása szerint a büntetésekre jellemzően azért szokott sor kerülni, mert az utasok fizetés után nem veszik át a menetjegyet, nem tudják igazolni az igénybe vett kedvezményre való jogosultságukat, vagy érvénytelen igazolvánnyal utaznak.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában