A nyugati kultúra válságba került – interjú Bagdy Emőkével

2023. február 1. 20:00
Bár az élettörvény ellen ható, destruktív irányba haladunk, a túlélési képességében edzett magyar nemzetnek küzdenie kell a fennmaradásért – véli Bagdy Emőke. Legfrissebb lapszámunkban a pszichológusprofesszorral olvashatnak címlapos interjút a válság sújtotta társadalomról, az lmbtq-lobbiról és szakmai kihívásokról.

„A klasszikus értékek haldoklása és az újak labilitása miatt senki nem tudja, mi a norma, mit szabad s mit nem” – fogalmaz interjúnkban Bagdy Emőke, aki szerint a nyugati kultúra elutasította a korábbi közmegegyezéses értékeket mint normákat, „kidobta az erkölcs, a magatartás egyezményes szabályrendszerét”.

„A fő cél a jóllét, az új fő érték a pénz lett. Az emberi mivolt ismertetőjegyei is relativizálódtak, így például az, hogy ki a férfi és ki a nő”

– hívja fel a figyelmet.

A pszichológusprofesszor arról is beszél, hogy az új eszme a családba is betolakodik, ezáltal a nevelés is csődbe jut. „Az iskolai nevelésből a szülőket is kizárnák, a határ nélküli szabadosság elvét és gyakorlatát ráerőltetnék a pedagógusokra is” – mutat rá.

A szakembert kérdeztük arról is, hogy az elmúlt évek nehézségei hatására megnövekedett-e a szakemberhez fordulók száma, továbbá hogy mi jelenthet kapaszkodót számunkra a válság sújtotta időszakban. A teljes interjút legfrissebb lapszámunkban olvashatják!

 

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, miben látod hogy a keleti (orosz, kínai, közép-ázsiai) évszázadok óta válságban van, vagy egyáltalán mit tartasz válságnak?

Viszont a nyugat nagy részben elvesztette önazonosságát, felrúgta alapjait, hagyományait, és a szabadságot már a mindent megengedő, természetellenes devianciákat pártolószabadossággal azonosítja.

Annak idején a kommunisták csak hirdették, de mára a nyugat a 68-as nemzedék által maga valósította meg az agonizációt. De ha ez a megfogalmazás nem tetszik, akkor nevezzük leépülésnek. Amibe ne kell feltétlenül belehalni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés