A „cenzúra” miatt nem vette át a Junior Prima díjat egy fiatal színész

2022. szeptember 22. 14:54
Vilmányi Benettet feldühítette, hogy megkérték: a beszédében ne politizáljon.

Kedd este színház-, film- és táncművészet kategóriában osztották ki a Junior Prima díjat annak az öt, harminc év alatti művésznek, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A díjat végül csak négyen vették át, a jelenleg szabadúszó Vilmányi Benett „megköszönte az elismerést, de személyes nézeteire hivatkozva nem vette át a díjat”. A Telex megkereste a színészt, aki elmondta, eredetileg nem tervezte visszautasítani a díjat, de

annyira feldühítette, hogy az átadó előtt külön kérték, hogy ne politizáljon a beszédében, hogy mégis így tett.

Mint mondta, előzetesen két fix mondattal számolt, ez a két mondat pedig nem volt mentes a politikától, szerinte ugyanis nehezen lehet politikamentesen fogalmazni, bármilyen művészetről legyen is szó. Miután ő volt az első, akit szólítottak, a kérés és

az átadó között eltelt tíz percben nem is volt ideje lehiggadni, így végül egy nagyon dühös hangvételű beszédet mondott.

Ebben többek közt arról beszélt, hogy a politika és a kultúra összetartozik, és bejelentette, lemond a díjról, dacára annak, hogy egyébként nagyon kevés pénzért dolgozik. Vilmányi a Telexnek úgy fogalmazott, nyilván lehetett volna ezt sokkal méltóságteljesebben is csinálni, magát a gesztust viszont nem bánta meg, és mint mondta, az elismerést sem fogja utólag átvenni.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ÍGY VAN!
A GYŐZIKE MŰVÉSZETE SOKKAL ÉRTÉKESEBB.
ÉS POLITIKAILAG IS TUDJA, HOL LEHET MEGÚSZNI MINDEN DISZNÓSÁGOT.

Fiatal. Heves. Rosszul reagálta le.
Majd benő a feje lágya.

Szerintem egy művészeti díj átadásán tényleg nem kell politizálni. Nem ott van a helye. A politikai véleményét korábban vagy később is elmondhatta volna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában